AK Parti İl Başkanlığı’na Hasan Hüseyin Uzkülekçi Aday

AK Parti İl Başkanlığı’na Hasan Hüseyin Uzkülekçi Aday

Hasan Hüseyin Uzkülekçi, AK Parti İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Uzkülekçi, ilçe ve ildeki sorunlara parmak bastığını, eğer bu sorunlar yoksa herkesin istediği yere oy verebileceğini, bu sorunları çözmeye talip olduğunu söyledi.

AK Parti il binasında yaptığı toplantı ile adaylığını ilan eden Hasan Hüseyin Uzkülekçi, ilçe ve il teşkilatlarında bir takım sorunlar olduğu ve bu sorunları dile getirdiği için başkanlık şansını yakalayabileceğini söyledi.

“Kapıcılık görevi verseler onu da yaparız” 24’üncü dönemde milletvekili aday adayı olan ancak adaylığı onaylanmayan Uzkülekçi, başkan olarak seçilmesine dair öngörüsüne ile ilgili olarak şunları söyledi: “Daha önce 24'üncü dönemde milletvekili aday adayıydım. Genel merkezimiz ve istişare heyetimiz bir noktalara getirdiler. Takdir, kısmet değilmiş. Bizim takdire boyumuz eğridir. Biz, partimizin kulu kölesiyiz, bize kapıcılık görevi de verseler biz partimizin içinde çalışmaya devam edeceğiz. İlçe ve ildeki delege arkadaşlarımın sorunlarını dile getirdim. Bu sorunlar yoksa arkadaşlar istediği yere oylarını verebilir, eğer bu parmak bastığım problemler varsa ben bu problemleri çözmeyi taahhüt ediyorum ve benim arkamda olacaklarını bekliyorum ve umuyorum. Kayseri kazanacak. AK Parti kazanacak.” “İlçelerdeki seçimlere müdahale etmeyeceğim”

‘Ben merkezli’ değil, ‘ biz merkezli’ bir yönetim anlayışını benimseyeceğini ifade eden Uzkülekçi, neden aday olduğuna dair şu açıklamalarda bulundu: “Kongre sonrasında isminin il başkanı olarak yazılı olmasına rağmen, sorumluluk almaktan kaçarcasına, partiyi perde arkasından başkasının yönetmesine izin vermek için değil, Başbakanımızın göstermiş olduğu dirayet ve kararlılığı örnek alarak sadece elini değil ruhunu taşın altına koyan bir il başkanı olmak için adayım. İlçelerdeki seçimlerde hangi şartlar altında olursa olsun müdahale etmeyeceğim, partili delegelerimizin seçmiş olduğu Başkan ve yönetim kurulu başımızın tacı olacaktır. Seçilmiş hiçbir ilçe başkanımı istifaya zorlamamak için adayım. Ben düşünmüyor ve istemiyorum, ama birileri benim il başkanı olmam konusunda ısrar ediyor mecburen kabul ettim, demek için değil, AK Parti’ye ve Kayserili kardeşlerime hizmet etmenin büyük bir onur olduğunun bilincinde olarak, Kayseri il teşkilatında yok olmaya yüz tutan, kuruluşumuzdaki şevk ve heyecanı yeniden kazandırmak için il başkanı adayıyım. Kongre ve seçim sürecinde delegelerle ve partililerle iç içe olup sonrasında telefonlarını kapatan, randevu dahi vermeyen bir il başkanı olmak için değil, tüm Kayserinin dertleri ile dertlenen her kesime eşit mesafeli, her zaman kapısı açık, partili kardeşlerimle iç içe, her zaman yanlarında olmak için il başkanı adayıyım.”

Uzkülekçi, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uzkülekçi “İl teşkilatındaki kaybolmuş heyecanı neye binaen gözlemlediniz?” ve “İlçelerdeki istifalar konusunu biraz daha açar mısınız?” sorularına; “Bunlar bizim partimizin iç meseleleri.” şeklinde yanıt verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile