Ak Parti İl Başkanlığından 'Yaşlılar Günü' Açıklaması

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İsa Kızıldemir, 1 Ekim 'Dünya Yaşlılar Günü' dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Yaşlısına sahip çıkmayan toplumun yolunu bulamayacağını söyleyen Kızıldemir, "1990 yılında 60 yaş ve üzeri nüfusun genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63'e çıkmıştır. Yapılan son nüfus sayımlarında ise 65 yaş üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7.1, 2008 yılında yüzde 6.8, 2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir. Bahsedilen rakamlar, önümüzdeki yıllarda giderek artacak olan yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini
sağlayacak çalışmalar yapılmasını, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarmaktadır. Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubu iken bununla birlikte büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların tutumların sadece saygı boyutunda kalmasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum yolunu bulamaz. Bu
düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır" dedi.
Yaşlılığı kabullenmenin hem erdem hem de olgunluk anlamına geldiğini dile getiren Kızıldemir, gençlerin yaşlanacaklarını, yaşlıların da yaşlandıklarını kabullendikleri ölçüde olgunlaştıklarını belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile