AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Çavuşoğlu: Geleceğin büyük Türkiye'si için 'evet' demeliyiz

AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Behice Çavuşoğlu, seçmenlerden büyük Türkiye umudu için 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Çavuşoğlu, Anayasa

AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Behice Çavuşoğlu, seçmenlerden büyük Türkiye umudu için 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Çavuşoğlu, Anayasa değişikliği paketinin 12 Eylül'de halkın oylamasına sunulacağını hatırlattı. Referandumun Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor ki; bu seçimi bir şansın veya bir grubun anayasası olarak zihinlere vurgulamak isteyenler, geleceğin büyük Türkiye'sini oluşturmak için hazırlanan bu anayasayı gölgelemek isteyen zihniyetlerdir. Bu oylama halkın tercih sorgusudur. Demokrasiden uzak, özgürlük ve eşitliklerin kısıtlandığı, halkın tercihlerinin kısıtlandığı, darbe anayasası yerine özgürlük ve eşitlik yanlısı bir anayasanın sorgulandığı bir oylamadır. Bir şahsın veya grubun tercih edilmesi değildir." diye konuştu.

Yapılacak değişiklikle kişisel verilerin korunma ve anayasa güvencesi altına alındığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "İşçilerin sendikal hakları genişletilmektedir. Memur ve işçilere toplu sözleşme hakkı verilmektedir. Birden fazla sendikaya bağlı olma verilmekte ve grev hakkı verilmektedir. Çocuk İstismarının suçu ve Kadın Hakları anayasal güvenceye kavuşturulmaktadır. Özürlü, emekli, dul ve yetim, gazilerin hakları anayasal zeminde güvence altına alınmaktadır. Toplumda oluşturulmak istenen düşüncenin tam aksine, binlerce savcı ve hâkimin ataması birkaç kişi yerine daha geniş, sayıca daha fazla ve yetkili bir kurul tarafından yapılması sağlanmaktadır." görüşünü savundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile