AK Parti İzmir İl Başkanı Kabak'tan Bulgaristan Türkleri'ne destek

Ege Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kocaman, İzmir Balkan Muhacirleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleriyle birlikte AK

  Ege Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kocaman , İzmir Balkan Muhacirleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleriyle birlikte AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak ' ı ziyaret etti . Ziyarette Bulgaristan ' dan Türkiye ' ye gelen soydaşların vize sürelerinin dolmasıyla ilgili sıkıntılarını aktaran Kocaman , destek istedi .

Dernek Başkanı Kocaman , " 1993 tarihinden bu yana Bulgaristan ' dan Türkiye ' ye vize veya çeşitli yollardan gelip ikamet eden Türk soydaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabulleriyle ilgili sıkıntılar var . Çeşitli tarihlerde çıkan aflardan faydalanarak 3 ile 6 ay süreli ikamet izni alanlarla öğrenci okutmaya gelip refakaten kalan veliler , Bulgaristan ' da kimsesi kalmamış soydaşlarımız , Türkiye ' deki devlet okullarında okuyarak tercihini vatanında kalmaktan yana kullanan gençlerimiz bugünlerde çok tedirgin . Geçici ikamet tezkerelerinin sürelerinin dolması nedeniyle her an sınır dışı edilme korkusunu taşıyorlar . Bölünmüş aileler de en büyük sıkıntımız . Bütün bu soydaşlarımıza af istiyoruz . Ömür bey soydaşımızdır , sıkıntılarımızı çok iyi anlar . " dedi .

Dedelerinin Balkan savaşları zamanında Bulgaristan Rusçuk ' tan İzmir ' e geldiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Kabak da , " Hepimiz bir aileyiz . Vatanımız , milletimiz Anadolu ' dur . Atalarımız , bu topraklardan oralara gitmiş . Bulgaristan ' da komünist rejim döneminde yapılan zulümlerden dolayı 1989 yılında büyük bir göç yaşandı . Genel olarak Rumeli ' den gelenlerin hukuki sorunları kalmamış . Bulgaristan Türkleri ' nin vatandaşlıktan kaynaklanan sorunları ise devam ediyor , çünkü göç bitmedi . Orada gizli bir asimilasyon , büyük bir baskı var . Oradan kopmuş , vatanım diye burada kalan kardeşlerimizin sıkıntılarıyla ilgili gerekli desteği seve seve vermeye hazırız . Bu devlet , bu millet yanınızda . " şeklinde konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile