Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay:

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin İzmir‘deki seçim kampanyalarını değerlendirerek "İzmir‘i kalesi zanneden eski siyasetçilerin tabiriyle ‘ceketimi assam kazanırım‘ yaklaşımıyla politika yapanlar, bize karşı halka korku politikaları üretenler, 12 Haziran‘da hayal kırıklığına uğrayacak" dedi.

İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında partisinin İzmir‘de verimli bir seçim kampanyası yürüttüğünü belirten Ömer Cihat Akay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım‘ın İzmir‘den aday gösterilmesinde partiye moral ve motivasyon olduğunu söyledi. İzmir teşkilatı olarak 12 Haziran‘a kadar 300 bin kilometre yol kat etmeyi planladıklarını anlatan Akay; şöyle konuştu: "Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanımız Sayın Binali

Yıldırım beylerin İzmir‘den aday gösterilmeleri, hem teşkilatımız hem de İzmir adına bir şans olmuştur. Sayın Günay ve Sayın Yıldırım, İzmir‘in ufkunu açmış, teşkilatımıza da moral ve motivasyon anlamında öncü olmuşlardır. Sayın Günay ve Sayın Yıldırım‘ın bitmek bilmez enerjisi, milletvekili adaylarımıza ve tüm teşkilatımıza aşk ve şevk katmıştır."

KARALAMA YAPMADAN KALPLERE GİRİYORUZ

İzmir‘de birinci parti olmayı hedeflediklerini ifade eden Akay, seçim kampanyası süresince gelinen noktadan memnuniyet duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: "Kimseyi haksız yere karalamadan, gereksiz polemiklere girmeden, saldırılara kulak tıkayarak yürüttüğümüz seçim kampanyasında vicdanın sesini dinleyen İzmirli hemşehrilerimizin kalbine girdiğimizi düşünüyorum."

Diğer siyasi partilerin yüzeysel ve sığ bir propaganda yürütmeleri, İzmirlileri tatmin etmediğini söyleyen Akay; "İzmirlileri ikna edemediler. Bu sefer, 12 Haziran‘da İzmirlilerin, demokratlığını göstereceğine güvenim tam. Açık söylemek gerekirse, İzmirli demokrat bir duruş sergileyecek. Dik duracak ve artık yeter diyecek" dedi.

Partisinin iktidarlık süresince farklı şehirlerde yapılan yatırımları İzmirlilerin 12 Haziran‘da göz önünde bulunduracağını belirten Akay; sözlerine şöyle devam etti: "İzmirliler sorumluları cezalandırmasını bilecektir. AK Parti üzerine oynanan korku paranoyaklarına aldırmayan İzmirli kardeşlerimiz, tercih noktasında bağımsızlığını koruyarak, hiçbir baskı altında kalmadan, psikolojik dayatmalara aldırmadan bu sefer bizi tercih edecek, bizim partimize oy verecektir. Bu sefer AK Parti İzmir İl Teşkilatı

olarak çok umutluyuz. İzmir‘i kalesi zanneden, eski siyasetçilerin tabiriyle ‘ceketimi assam kazanırım‘ yaklaşımıyla politika yapanlar, bize karşı halka korku politikaları üretenler, 12 Haziran‘da hayal kırıklığına uğrayacak."

İl Başkanı Akay, basın açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun İzmir‘in EXPO 2020 adaylığı başvurusu için Paris‘e adaylık mektubunu götürmemesine ilişkin yaptığı değerlendirmeyi eleştirerek "Aziz Kocaoğlu‘nun kendi şahsi görüşüdür. Ancak, EXPO İzmir‘in değil Türkiye‘nin bir projesidir. Yapılan operasyonu şahsi mesele olarak gösterip başvuruda bulunmaması İzmir için bir kayıptır" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Erdoğan‘ın 4 Haziran günü saat 17.00‘de, Gündoğdu Meydanı‘nda İzmir mitingi gerçekleştireceğini ve İzmir ile ilgili çeşitli projelerin mitingde açıklanabilme ihtimalinin olduğunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile