Ak Parti İzmir Milletvekili Denizli Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Tarım Zirvesi'nin, üreticiler ile sektöre girmeyi planlayan potansiyel yatırımcılara yeni fırsatlar sunacağını bildirdi.

Denizli, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Tarım Zirvesi'nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in başkanlığında, 14 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirtti.

İzmir'in tarımının geleceğinin planlanacağı zirvenin, sektör temsilcilerini bir araya getireceğini vurgulayan Denizli, şunları kaydetti:

"İzmir'in tarım ve gıda dünyasını temsilcileriyle ele ele vererek İzmir'de bir tarım zirvesi yapılmasını sağladık. Tarımda gelecek trendleri anlamamız, yol haritasına göre pozisyon almamız gerekiyor. Artık tarım sadece köylerde yaşayan insanlarımız için önemli değil. Tarım sektörü emek yoğun sektör olmaktan, ciddi iktisadi değer yaratan bir sektöre dönüşecek. Tarım, bizim petrolümüz. Hiç bitmeyecek, sürekli artacak bir petrolümüz. Hem istihdama hem de büyümeye katkısını bir arada düşündüğümüzde tarım ülkemiz için çok önemli. İzmir Tarım Zirvesi, gıda ve tarım sektöründe her ölçekte ziraat yapan, üretim yapan çiftçimize işletmelerimize ve en önemlisi sektöre girmeyi düşünen potansiyel yatırımcılarımıza yeni perspektifler sunacak, yeni fırsatların kapısını aralayacak."

Denizli, zirve kapsamında, bitkisel ürünler, hayvansal ürünler, su ürünleri ile gıda konularında oluşturulacak çalışma grupları ile İzmir'in tarımdaki beklentileri, çözüm odaklı projeleri ile tarımda 5 yıllık hedeflerin belirleneceğini bildirdi.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile