AK Parti Izmir Milletvekili Kaya, Küçük Menderes'te Temizleme Çalismalarini Inceledi

AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Küçük Menderes Nehri'ni temizleme çalismalarinin, Izmir'in en büyük çevre projesi oldugunu söyledi.



Mahmut Atilla Kaya, temizlik çalismalari süren Devlet Su Isleri (DSI) ekiplerini ziyaret etti.

Ziyaretin ardindan yazili açiklama yapan Kaya, Küçük Menderes Nehri'ni temizleme çalismalarinin tüm hiziyla devam ettigini belirtti.

Burada yürütülen çalismalarin Izmir'en en büyük çevre projesi oldugunu aktaran Kaya, "Biz buna basladigimizda kimse inanmamisti ama azimle ve kararlilikla sürdürülen çalismalarin sonucunda, Küçük Menderes ana yatagindaki toplu makinali çalismalar ile Torbali Fetrek Çayi'ndan Pamucak'a kadar olan 28 kilometrelik güzergahin 16 kilometresinde temizlik çalismasi tamamlanmistir. Ayrica, 5 kilometre uzunlugundaki Belevi tahliye kanalinin da temizlik çalismalari tamamlanmistir. Kalan kisimlarda çalismalar devam etmektedir." ifadelerini kullandi.

CHP'li Izmir Büyüksehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesinin projede olmadigini aktaran Kaya, sunlari kaydetti:

"Burada çevrenin korunmasi ve tüm degerleriyle yasatilmasi için büyük bir mücadele veriliyor. Her firsatta çevreci olduklarini ileri sürenler neden ortalikta yok. Siyasi saiklerle bu projeye destek vermiyorlar. Sözde degil, özde çevreci olmak lazim. Çevrecilik lafla olmuyor, is yapmakla, hizmet üretmekle oluyor. Çocuklarimiza birakacagimiz en büyük miras, buranin temizlenmesidir."

Küçük Menderes Nehri'ni kirleten atiklarla ilgili önlem almasi gereken Izmir Büyüksehir Belediyesinin görevini yapmadigini da kaydeden Kaya, ihmal, umursamazlik ve beceriksizlik yüzünden nehrin kirletilmeye devam edildigini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile