AK Parti Kadin Kollari 81 Ilde Israil'i Protesto Etti

AK Parti Kadin Kollari 81 Ilde Israil'i Protesto Etti

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, 81 ilde Israil’i protesto ettiklerini belirterek, “Es zamanda sivil toplum kuruluslari, teskilatlarimiz, vekillerimiz ve tüm halkimizla birlikte Gazzeli anneler için dimdik ayaktayiz” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanligi öncülügünde Gazze’de hayatini kaybeden anneler için 81 ilde Israil protesto edildi. AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Filistin Saglik Bakanligi’nin 5 Mayis’ta yaptigi açiklamalara isaret ederek, “Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda 34 bin 683 kisi öldü, 78 bin 18 kisi yaralandi. Birlesmis Milletler Kadin Biriminin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü raporuna göre Gazze’de 9 bin kadin öldü. Günde otalama 63 kadin hala ölüyor ve bunlarin 37’si anne” ifadelerini kullandi.

"60 bin hamile kadin risk altinda"

Ayse Kesir, kayip ve akibeti bilinmeyen kadin sayisinin ise 2 bini astigini belirterek, sunlari kaydetti:

“Filistin’de saglik sisteminin çökmesi nedeniyle yaklasik 60 bin hamile kadin risk altinda. Her gün 180 anne ölümle burun buruna dogum yapiyor. Ne diyordu Gazzeli anne? ‘Ben 6 çocuk dogurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2’sini Israil öldürecek, 2’si eve ekmek getirmek için çalisacak, 2’si de ülke için ise yarasin.’”

Kesir, Filistin’de her 5 kadindan 4’ünün aile bireylerinden en az birinin üst üste iki ögün yemek yiyemedigini de ifade etti.



"Ateskes için bir adim bekliyoruz"

Bir anne olarak Israil’e seslendigine dikkati çeken Kesir, “Ateskes için bir adim bekliyoruz. Israilli yetkililere soruyorum. ‘Vaad edilmis topraklar hedefinizi, hayattan kopardiginiz annelerin ve çocuklarin bedenleri üzerine mi insa edeceksiniz” ifadesini kullandi.

"81 ilde Gazzeli anneler için ayaktayiz"

Kesir, "Su anda 81 ilde ayni bu sekilde es zamanda sivil toplum kuruluslari, teskilatlarimiz, vekillerimiz ve tüm halkimizla birlikte Gazzeli anneler için dimdik ayaktayiz” dedi.

Eylemde ‘Anneler bitmeden bu direnis bitmeyecek’ ve ‘Yeter artik Israil, kanli ellerini sivillerin, annelerin, çocuklarin üzerinden çek’ sloganlari atilarak, ‘Kahrolsun Israil’ ve ‘Bebek katili Netenyahu’ yazili pankartlar açildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile