Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel:

Kayseri’de, kermes açılışına katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, “Dağlarda alanları daraldığı için şehirlere de inmeye başladılar. Gece silahlı, gündüz külahlı hala geldiler” dedi.

Miraç Kültür Merkezi'nin katkıları ile Çorakçı İlmi Araştırma Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen kermes açılışına katılan Karayel, bu tür kermeslerin ve STK'ların dayanışma konusunda büyük önem taşıdıdığını söyledi.

Karayel, terör örgütünden, Afyonkarahisar'da meydana gel patlamaya, mültecilerin bulunduğu balıkçı teknesini batmasından, öne alınması planlanan yerel seçimlere kadar gündemdeki konuları değerlendirdi.

“Türkiye'de hepimizi derinden üzen önemli olaylar oluyor. Özellikle Beytülşebap'ta PKK'nın terörist faaliyetler sonunda 10 askerimiz şehit oldu. Bunun üzerine Afyonkarahisar'daki cephanelikte meydana gelen patlama sonrası 25 şehidimiz var. İzmir de mültecilerin teknesinin batması sonucu 25 kişinin cesedinin toplandığı, bir o kadarının da henüz cesetlerine ulaşılamadığı bu olaylar Türkiye'ye acı veren olaylar. Bu olayların hiç birisinin olmasını arzu etmiyoruz” diyen Karayel, konuşmasında şunları söyledi: “Ama şu an devlet özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde PKK'nın kendisine göre bir alan kurmak istediği bölgelerde devlet, güvenlik güçleri ile alan temizliği yapıyor. PKK'yı, terörist faaliyetler içinde bulunan, devlete silah doğrultan bebek katillerini inlerinde boğuyorlar. Milletimiz şundan emin olsun ki, kamuoyunda ve bazı basın kuruluşlarında belirtildiği gibi her hangi bir güvenlik ve istihbarat zafiyeti yok. Bunları söyleyenlerin hepsi beşinci kol faaliyeti olarak Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermek için söylenen sözlerdir.

Bu tür söylemlerin, Türk milletini tedirgin etmek ve ayağa kaldırmak için söylenen sözler olarak kabul ediyoruz. Devletin bütün birimleri şu anda Doğu Anadolu bölgesinde dağlarda, tepelerde alan temizliği yaparak teröristleri inlerinde öldürerek, bu beladan devleti ve milleti kurtarmak için çalışıyorlar. Dağlarda alanları daraldığı için şehirlere de inmeye başladılar. Gece silahlı, gündüz külahlı hala geldiler. Bunlar da istihbarat faaliyetleri içerisinde tespit ediliyor. Devletimizden ve milletimizden şunu istiyoruz. Tahriklere asla kapılmasınlar. Devletimizi ve milletimiz yönetenlerin hepsi bunların üzerindedir ve her şey emin ellerdedir. Onun için teröristlerin ekmeğine yağ sürecek tutum ve davranışlardan uzak duralım.”

Afyonkarahisar’daki patlamanın iş güvenliğinden kaynaklanan bir zafiyetten dolayı geldiğini tahmin ettiklerini bildiren Karayel, “Zaten yapılan açıklamalarda o yönde. Dileriz ki, daha vahim olaylar olmasın. Bunların maddi tarafları devletimiz tarafından giderilecek durumda. Maddi açıdan bunlar önemli kayıplar değil. Manevi ve can kayıpları için hepimiz büyük üzüntü içindeyiz. Bu vesile ile şehitlerimize ve milletimize baş sağlı diliyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın diliyoruz.

Birde sığınmacıların ve mültecilerin, kırık, dökük işlerle ülkeyi terk ederek batıya sığınma gibi bir sıkıntı içerisine girmelerini doğru bulmuyorum. Türkiye bunlar için güvenli bir ülkedir. Eğer buraya pasaportları ile gelmişlerse, bu ülkeye kalabilecekleri kadar huzur içerisinde kalabilirler. Şuanda ne İtalya'nın, ne Yunanistan'ın ne de Avrupa'nın mültecilere bakacak durumları yok. Avrupa Birliği hasta adam hüviyetine bürünmüş vaziyetteyken, bu mültecilerin de oralara sığınma gayretlerini doğru bulmuyoruz. İnsan hayatını önemsiyoruz. Ülkemizde böyle şeylerin olmasına üzülüyoruz.

Dün Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında genişletilmiş grup toplantısı yapıldı. Grup toplantısında başbakanımız yerel seçimlerin anayasa değişikliği yapılarak, beş ay gibi öne çekileceğini ifade etti.

MHP ile bu konuda mutabakat sağlanmış vaziyette. Grup başkanvekillerimiz diğer partilerle de görüşüyorlar. Onlarla da mutabakat sağlanırsa, müştereken devam edilecek. Eğer sağlanmaz ise, MHP ile sağlanan müşterek konusunda anayasa değişikliği yapılarak, yerel seçimlerin 5 ay gibi öne çekilmesi söz konusu. Önümüzdeki Ekim yada Kasım ayının başlarında, büyük ihtimalle seçimi yapmış olacağız. İnşallah devletimize, milletimize, yeni seçilecek arkadaşlara ve yerel yönetimlere hayırlı olur” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile