Ak Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu Açıklaması

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanmanın bir fırsat olduğunu belirterek, kentin nefes alacak meydanlarının olması gerektiğini bildirdi.

Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmiş kent merkezlerinde geniş meydan ve yeşil alanların, şehrin ''nefes aldığı yerler'' olarak adlandırıldığını ve Kütahya'nın da böyle bir geniş meydana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam kampında il başkanlarından her ilde geniş ve yeşil alanların olmasını istediğini belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

''Kentin nefes alacak meydanları olmalı. Zafer meydanını ilimizin vitrini haline getirmek amacıyla, valilik ve belediye binası ile eski Atatürk İlköğretim Okulu'nun kaldırılıp kent meydanını genişletmek, en mantıklı çözüm olarak görünüyor. Özellikle şehir merkezlerinin yüksek binalarla donatılmasının gerek görüntü gerekse kullanım açısından benimsenen bir yaklaşım değildir. Hazır fırsat varken Kütahya'da da bu tür yerlerin geniş meydan olarak değerlendirilmesi gelecek adına önemli. Kentimizin yeni bir yüze sahip olması için şehir planlaması iyi ve ayakları yere basan bir mantıkla yapılması gerekir. Eski otogarın yeşil alan ve meydan olarak değerlendirilmesi için vatandaşın talebi var. Orada şu an yıkım çalışması devam ediyor. Buranın da geniş bir alan ve meydan olarak kullanılması yönünde çalışma yapabilir. Kütahya artık etrafına doğru büyüyor. Kent merkezini daha fazla sıkıştırmaktansa, kentin yatay büyümesi daha mantıklı ve gerçekçi bir çözüm olacak.''

Saraçoğlu, eski Jandarma Taburu'nun boşaltıldığı alana yeni hastane binasının yapılacağını, çevresinin de ya yeşil alan ya da sağlık kompleksi yapılmasının planlandığını ifade etti.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile