Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy:

Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy:

Gediz İlçesi'nde referandum değerlendirmesi yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 'evet' oylarının yüzde 60'ı aşacağını iddia etti.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tan ile birlikte belediye hizmet binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumla ilgili olarak halk oylamasından çıkacak her "evet" tercihinin demokrasinin yerleşmesi ve kalıcılığı bakımından önem arz ettiğini söyledi.
Milletler tarihi incelendiğinde demokrasinin kalıcı hale gelmesinin tabi ki kolay olmadığını, ama sonunda her zaman demokrasinin galip geldiğini belirten Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Türkiye'nin 1923 yılından beri özellikle 1950 yılında çok partili hayata geçişten itibaren demokrasi mücadelesi veren bir ülke olarak çok eziyetler çektiğini ve sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında hala darbe anayasası ile yönetilmemesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Soner Aksoy, "Ülkemiz artık daha özgür, daha demokratik ve her bir vatandaşımızın daha öncelikli hale geleceği bir ülke olacaktır. Bu anayasa değişikliği ile 'Yargı Vesayeti'nin sona erip demokratik ülkelerdeki gibi hukukun üstünlüğü tesis edilecektir. Sağduyu sahibi hiçbir vatandaşımızın bu darbe anayasasını destekleyeceğini zannetmiyorum. Darbelerin neler getirip neler götürdüğünü en iyi bilen bir milletiz. Bu sebeple kısır siyasi mülahazalarla kullanılacak hayır tercihi darbecilere güç verecek, onlara sun'i teneffüsle hayat öpücüğü verip tekrar canlandırmak demek olduğunu siz halkımıza tekrar hatırlatarak tarih önünde bu mesuliyetimizi yerine getirdiğimizi ifade ediyor, yalan ve iftira rüzgarları ve hayır kampanyası yapanları da öncelikle size ve tarihe havale ediyoruz. Tarihin Sayın Başvekil Adnan Menderes'i haklı çıkardığı gibi demokrasinin ve halkın yanında olanlar tarih önünde haklı çıkacaktır. Birileri de muhterem halkımızı yanlış yönlendirdiklerinden dolayı utanacaktır. Hazırlanan anayasa paketinin eksikleri olabilir ama böyle kalacak değil. Yeni anayasa ile özürlülere, işçilere, memurlara, hakimlere, savcılara hak arama hakkı getiriyoruz hatta generalleri de yüce divanda yargılama hakkı getiriyoruz. Yüksek yargının çalışma tarzını değiştiriyoruz. Yasama, Yürütme, Yargı erkleri eşit mesafelerde çalışması gerekir. Yasa çıkarıyoruz, ihale yapıyoruz yargı engelliyor. CHP'nin de yeni anayasaya hayır demesi normal. Değişmeyen politikaları ile hayır'da gayretleri normaldir. Adeta bir yalan rüzgarına kapılmışlardır. 12 Eylülden sonra birisi kapınıza gelir sizi tutuklayabilir diye büyük bir yalanın içine girmişlerdir" dedi.
Diğer taraftan faili meçhul cinayetlere de değinen Milletvekili Aksoy, yıllarca işlenen faili meçhul cinayetlerin halının altına süpürülür gibi bırakıldığını ve aydınlatılamadığını dile getirdi ve "Artık buna bir son verilmesi gerekir. Evet tercihi ile bunları ortaya çıkaralım" diye konuştu.
Toplantının sonunda, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumla ilgili halk oylamasından çıkacak sonuç üzerine yöneltilen soruyu cevaplayan Milletvekili Soner Aksoy, "Benim tahminime göre Türkiye'de 'Evet' oyları yüzde 60'ı geçer. Kütahya'da ise yüzde 70 olur" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile