AK Parti'li Çakir Açiklamasi 'Türkçe Ezani Savunanlarin Olmasi, Milletin Degerlerine Saldirilarin Sürdügünün Göstergesi'

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, "Bugün hala tek parti döneminin zulümlerinden biri olan Türkçe ezani savunanlarin olmasi, milletin degerlerine saldirilarin sürdügünün apaçik göstergesi." dedi.

Çakir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, 16 Haziran'in, "Türkçe ezan zulmünün" sonlandirilmasinin yil dönümü oldugunu söyledi.

Ezanin Arapça okunmasinin yasak oldugu döneme ait bazi belgeleri basin mensuplarina gösteren Çakir, Demokrat Parti iktidarinda ezanin Arapça okunmaya baslandigini anlatti. Eski Basbakan Adnan Menderes ve yol arkadaslarini rahmet ve minnetle anan Çakir, "Bugün hala tek parti döneminin zulümlerinden biri olan Türkçe ezani savunanlarin olmasi, milletin degerlerine yönelik saldirilarin devam ettiginin apaçik göstergesi." diye konustu.

AK Parti'li Çakir, ezanin Türkçe okunmasina iliskin kararin tek parti döneminde alindigini hatirlatarak sözlerini söyle sürdürdü:

"Onlarin torunlari... Su anda CHP Milletvekili olan Sera Kadigil, ezana ve sehitlere hakaret etti, CHP Kurultayi'na seçildi. Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, vatanimizin ve milletimizin hakli müdafaasi için yazdigi Milli Marsimiz ile adeta dalga geçiyor. 'O ezanlar ki sahadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstüne ebedi inlemesin artik ne olur ya. Resmen agzima agzima okunuyor her sabah.', 'Kapida oynayan çocuklardan rahatsiz olunca kizgin yag dökem mi üstlerine? Ya da uykumdan uyandiran ezan için camiyi basip imami mi keseyim?' diyor. Bunlardaki zihniyet bu. Simdi uyuyor bu hücreler. Yalanlarla dolanlarla, iftiralarla; suç örgütü liderinin oradan savurdugu yalanlari da rehber alarak milleti kandirarak, iktidara gelerek tekrar milletin inanç ve degerleriyle dalga geçecekler. Bu hastalikli zihniyet her zaman milletimizi derinden yaralamistir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile