Ak Parti’Li Çelik: Muhalefet Türkiye’Nin Değerleriyle Kavgalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, muhalefet partilerini ülkenin büyüklüğü ve temel değerleriyle kavgalı olmakla suçladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, muhalefet partilerini ülkenin büyüklüğü ve temel değerleriyle kavgalı olmakla suçladı. Adana’nın Karaisalı İlçesi’nde milletvekili adaylarının katılımıyla düzenlenen mitingte konuşan Çelik, “Birileri çıkıyor, ‘ben milliyetçiyim’ diyor; ama konuştukları zaman Türkiye’nin manevi büyüklerine, kanat önderlerine, din büyüklerine, temel değerlerine nasıl saldırıyorlar?. Ülkede ne varsa onlar düşmanlık ediyor. CHP’nin Genel Başkanı çıkıyor, Cenab–ı hakkın lafzını nasıl kullanacağından habersiz. Allah’ın lafzını kullanırken, bütün değerlerimize hakaret eden bir cümle sarf ediyor. Kendi milletini tanımayan böylesine bir muhalefetin –Allah korusun iktidara gelse ki; mümkün değil, Allah’a şükür– bunlar Türkiye’yi bir haftada batırırlar.” dedi.

Türkiye’nin büyük ülke olmasını isteyenlerin mevcut rakamlara bakmasını isteyen Çelik, ülkenin dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldiğini ifade etti. İktidara geldiklerinde yüzde 65 olan enflasyon rakamının şimdi yüzde 4,5’e indiğini hatırlatan Çelik, bu rakamı bile yeterli görmediklerinin altını çizdi.

“ORDUNUN SİLAH ÇEKMESİNİ İSTEYEN PARTİYE MİLLET OY VERİR Mİ?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un darbe yapmayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni “kâğıttan kaplana” benzettiğine işaret eden Çelik, Türk milletinin bağrından çıkan orduya yapılan bu hakaretin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Çelik, eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: “Bu ordu halkındır. Ordunun görevi Türk milleti ve vatanını korumaktır. Onun için biz oraya ‘peygamber ocağı’ ve Hz. Peygamberin isminden mülhem askerimize ‘Mehmetçik’ deriz. Ama bir CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkıp ‘ordu darbe yapmadığı için kâğıttın kaplandır.’ diyor. Darbe, ordunun millete silah çekmesi demektir. Ordunun millete silah çekmesini isteyen, bunu teşvik eden bir genel başkan yardımcısı olur mu? Böyle bir partiye millet oy verir mi?”

“MHP’NİN MİLLETLE VE MİLLİYETÇİLİKLE BİR İLGİSİ KALMAMIŞTIR”

MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu’nun ortaya çıkan uygunsuz görüntülerine de değinen Çelik, şunları söyledi: “Hz. Osman’a düşman. Merkez sağa oy veren, bu ülkenin manevi değerlerine saygılı partilere oy veren seçmen tabanına düşman. Alevi ve Kürt vatandaşlara hakaret ediyor. Şimdi bunlar kendilerine milliyetçi diyorlar. Kendi milletinin değerlerine düşman milliyetçilik olur mu?. Bunların ki milletsiz milliyetçilik. Eğer gerçekten milliyetçi olacaksan, önce şunu söyleyeceksin: Bu ülkenin efendisi bir takım çeteler, Ergenekonlar ve oligarşik gruplar değil; bu milletin ta kendisidir. Bu meydanlarda toplanan insanlar, ülkenin gerçek efendileridir. Milletin değerleriyle çatışan insanları genel başkan yardımcısı yapan MHP’nin milliyetçilik ve milletle bir ilgisi kalmamıştır. CHP gece–gündüz yargının veya darbenin arkasına sığınarak, milleti eski karanlık günlerine götürmeye çalışıyor. Onların da milletle bir ilgileri kalmamıştır. Biz ülkedeki milli birlik ve kardeşliği ayağa kaldırmak için adımlar atıyoruz.”

“HÜKÜMETE MUHTIRA VERİLDİĞİ ZAMAN ‘YETKİ BENDEDİR, OTUR OTURDUĞUN YERDE’DİYOR”

Halkın başkalarının önünde el pençe duran yönetici istemediğini ifade eden Çelik, “Geçmişte dirayetli yöneticiler istiyordunuz. Birileri Türkiye’ye yanlış yaptığı, hatalı bir söz söylediği zaman bu ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanlarının bunları yutkunmamasını istiyordunuz. Birileri çıkıp da sizin seçtiğiz hükümete muhtıra verdiği zaman, ‘bunlar yutkunmasın’ diyordunuz. İşte şimdi öyle bir hükümet ve lider işbaşına geldi. Halk bu yetkiyi veriyor. O çıkıyor; (başbakan) zalim zalimlik yaptığı vakit, karşısında susmuyor. Ona; one munite, bekle orada, diyor. Yada sizin seçtiğiniz hükümete muhtıra vermeye kalktığı zaman ona, ‘yetki bendedir, otur oturduğun yerde’ diyor. Geçmişte neden böyle yöneticilerimiz olmadı? Bu hükümet ve bu kadro halktan başka kimseden talimat almaz.” şeklinde konuştu.

2023 hedefi için önümüzdeki dört yılın çok önemli olduğunu anlatan Çelik, 12 Haziran’da kader seçiminin yapılacağını belirtti.

Önümüzdeki dört yılda 40 yılda yapılması gereken işleri sığdırmak zorunda olduklarını aktaran Çelik, ilk defa sivil bir anayasanın bu dönemde hazırlanacağını sözlerine ekledi. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve diğer milletvekili adaylarının da katıldığı programda Ömer Çelik, sokakta vatandaşın sorunlarını da dinledi.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile