AK Parti'li Çetinkaya: Milleti Kimseye Yem Etmedik

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yüreğir 4. Olağan Kongresi yapıldı.

Mevcut başkan Bahadır Balcılar 'ın hazırladığı tek listesi ile gidilen kongrede konuşan AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti kurulduğunda yanlarında görünmeye korkanların varlığını hatırlatıp, “Sanki cüzzamlı gibi bizden kaçıyorlardı. Ama şimdi hamd olsun tüm Türkiye yanımızda.”dedi.

Yüreğir 'de bir düğün salonunda gerçekleşen programda konuşan Çetinkaya, Başbakan Erdoğan ile Adana 'ya ilk gelişlerinde büyük bir kalabalığın açtıkları pankartta, 'Bizi kurda kuşa yem etmeyin ' dediğine işaret eden Çetinkaya, halkın 'Yeter artık gel gayrı ' sözleriyle adeta feryat ettiğini kaydetti. İktidara geldiklerini ve milleti kimseye yem etmediklerinin altını çizen Çetinkaya, “Şeyh Edebali 'nin 'Milleti yücelt ki, devlet yücelsin. ' sözü şiarımız oldu. Bu büyük bir davadır. Bu dava, insanlık için önemli bir davadır. Bu davada yer alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” şeklinde konuştu.


GÜRKAN: EKONOMİK BÜYÜMEDEN YÜREĞİR DE NASİBİNİ ALACAK
Konuşmasında, ABD 'ye yaptıkları gezi hakkında bilgi veren AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Türkiye 'deki gelişimin oradan bakınca daha iyi fark edildiğini anlattı.

Avrupa ülkelerinin sosyal güvencenin yüzde 20 'sini; Türkiye 'de hükümetin bunun tamamını karşıladığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti: “Şu anda, Türkiye ekonomisi büyümede ilk 6 'da. Bu büyümeden Yüreğir de nasibini elbette alacaktır. Yeni Adalet Sarayı Yüreğir 'e yapılacak ve 130 milyon liraya mal olacak. 50 milyon liraya mal olan, TOKİ Hastanesi bitti ve hizmete açıldı. Yüreğir Kültür Merkezi ile Aile Toplum Sağlığı Merkezi'nin ihalesi bitti. Yüreğir 'e 10 tane anaokulu ve 7 tane lise yapıldı. Ayrıca yeni yapılacak olan 5 lisenin 2 tanesi yine buraya inşa edilecek.”

ERDİNÇ: YÜREĞİR BENİM DOĞDUĞUM YER
AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise partisinin, 'Türkiye 'nin kara günlerinden biri olan 28 Şubat 'a son vermek için kurulduğunu ' belirtti.

AK Parti Hükümeti'nin 2023 hedeflerine adım adım gittiğini açıklayan Erdinç, Adana 'nın da ihracatta ilk 10 şehir arasına girmeyi başardığını söyledi.

Erdinç, “Teknoloji ihracatında ilk 5 'in içindeyiz. Artık Adana ihracat yapan firmalarıyla da isim yapacak. Genel seçimlerde yüzde 44 oy aldığımız Yüreğir 'de yeni hedefimiz yüzde 50 oy almaktır.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, partinin her kademesinde görev yapmanın büyük bir şeref olduğunu vurguladı. Milletin kendinden olana sonu kadar gönlünü açtığına işaret eden Yağcı, “Onun için bu millete vefa borcumuz var. Bu millete hizmet etmek ise en şerefli görevdir. Ben 66 yaşındayken yeniden askere çağrıldım ve bir hedefle görevlendirildim.” şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise ekip ruhu ile çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.

AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar da kongrelerin birilik ve beraberliğin gösterildiği önemli günler olduğunu ifade etti.

Balcılar, kongreden güçlenerek çıkacaklarını ve 2014 yerel seçimlerinin atmosferine daha farklı gireceklerini dile getirdi.

Konuşmalardan sonra seçime gidilen kongrede, 437 delegenin oy çokluğunu alan Bahadır Balcılar başkanlığındaki AK Parti Yüreğir İlçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 'Ahmet Çözer, Taşkın Çörekli, Müberra Kara, Hüseyin Doğan, Serhat Çelik, İlknur Şimşek, Ali Müfit Ekici, Mustafa Kılıç, Saim Fersak, Abdulgani Uluç, İsmail Ergin, Metin Mumcuoğlu, Mustafa Nisanoğlu, Cuma Ay, İdris Baran, Abdulkadir Karanalbant, Mehmet Sait Baturay, Seyit Ahmet Aydın, Gökhan Gürbüz, Erdal Güzel, Metin Uğurlu, Nebi Konur, Hatice Seyhan, Mehmet Kurt, Halit Kılıç, Yılmaz Altundağ, Ramazan Baş, Ferhat Koçdemir ve Nuh Sevgi. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile