Ak Parti'li Dinçer'den Chp'nin 'Saldırıyı Organize Etti' İddialarına Cevap

AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer, CHP lideri Deniz Baykal'a Van'da yapılan saldırıyı organize ettiği yönündeki suçlamalara tepki göstererek, "Bunu açık bir şekilde reddediyorum

AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer, CHP lideri Deniz Baykal'a Van'da yapılan saldırıyı organize ettiği yönündeki suçlamalara tepki göstererek, "Bunu açık bir şekilde reddediyorum. Hakikaten söylendiği gibi bir cisim fırlatılması söz konusu olmuşsa hiç kimse tereddüt etmesin ki o arkadaşlarımız hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Van'da yapılan taşlı ve yumurtalı saldırıyla ilgili CHP Genel Başkanı Yılmaz Ateş'in bugün yaptığı basın toplantısının ardından AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer de Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek iddialara cevap verdi. Yaşanan olayların Vanlıları da üzdüğünü belirten Dinçer, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti. CHP Genel Başkanı Baykal'ın dün grup toplantısında Van'da yaşanan olayları anlattıktan sonra bölgede kime yakın olduğu çok açık
olarak bilinen bir haber ajansını kaynak göstererek, kendisinin de bir kısım insanlara maddi menfaat sağlayarak bu işi organize edenler arasında yer aldığını iddia ettiğini hatırlattı. Dinçer, "Bunu açık bir şekilde reddediyorum. Bir ana muhalefet partisi liderine böyle doğru olmayan, arkası boş sözleri de yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Van'da AK Parti'nin 2007 seçimlerinde oyların yüzde 53'ünü aldığını ve 2 kişiden birinin desteğine sahip olduğunu belirten Dinçer, "Orada toplanan insanlar arasında mutlaka AK Partili de vardır, diğer partilerin mensupları da vardır. Bütün siyasi partilerden insanlar vardır. Ben bizim partimizdeki arkadaşlarımızın bir organizasyon sonucu olarak oraya gitmiş olduğu kanaatinde kesinlikle değilim" şeklinde konuştu.
Siyasetin bir nezaket işi olduğunu ifade eden Dinçer, herkesin bir siyasi parti Genel Başkanı'na saygı duyması gerektiğini dile getirdi. Dinçer şöyle konuştu:
"Eğer bizim arkadaşlarımızdan da böyle, kişisel, demokratik bir tepki değil de fiili bir saldırı, taş atma, yumurta atma gibi bir saldırı varsa onun da incelemesini hemen başlatacağımızı ifade etmek istiyorum. Buraya gelmeden İl Başkanımızla görüştüm. İl Başkanımız, ismi geçen arkadaşlarımızla ilgili inceleme başlattığını söyledi."
En çok ismi geçenlerden birinin de AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz olduğuna işaret eden Dinçer, Yılmaz'la bu konuyu görüştüğünü, Yılmaz'ın, 'Toplantının yapıldığı yerin hemen altında benim işyerim var. Ben demokratik tepkimi gösterdim, bu doğru ama fiili olarak bir şey fırlattığım söylenemez' dediğini anlattı. Türkiye'de şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Yılmaz, "Sayın Baykal'a yapılanları kınıyorum ama bir o kadar da Sayın Baykal'ın ve Sayın Yılmaz Ateş'in ciddi bir
kaynağa dayalı olmadan bizim ismimizi zikretmelerinden dolayı üzüntümü burada ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Dinçer, 'Bu konuda inceleme başlatılması kararını AK Parti Genel Merkezi mi, İl Başkanlığı mı aldı?' sorusu üzerine bu konunun Van'da yaşandığını hatırlatarak, öncelikle İl Başkanlığı'nın inceleme başlatması gerektiğini söyledi. Varsa kamera kayıtları ve fotoğrafların inceleneceğini belirten Dinçer, "Hakikaten söylendiği gibi bir cisim fırlatılması söz konusu olmuşsa hiç kimse tereddüt etmesin ki o arkadaşlarımız hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Dinçer, bir soru üzerine adı geçen İl Başkan Yardımcısı'nın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir akrabasının kayınbiraderi olduğunu açıkladı. Van'ın bir Anadolu şehri olduğuna ve birçok insanın birbiriyle akrabalığının olduğuna işaret eden Dinçer, "Hüseyin Çelik'in kardeşinin kayınbiraderi olması da şunu doğurmuyor. 'Böyle bir akrabalık varsa mutlaka Sayın Çelik bunu örgütlemiştir' demek de haksızlık olur" diye konuştu.
'Deniz Baykal dün grup toplantısında o fotoğrafları göstermese yine bu tepkiyi gösterecek miydiniz, bugüne kadar niye sessiz kaldınız?' sorusu üzerine Dinçer, olaydan bir gün sonra Cumartesi günü Van'da, bu olayı kınadığını ifade ettiğini hatırlattı. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ise olayın yaşandığı gün duyduğu üzüntüyü ifade ettiğini ve kınadığını söylediğine işaret eden Dinçer, "Bunlar vaktiyle yapıldı" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile