AK Parti'li Ekinci, Sivas Olaylarinda Hedefin, Anadolu'nun Bir Arada Yasama Dokusunu Bozmak Oldugunu Söyledi

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas olaylarinin üzerinden 28 yil geçtigini, burada hedefin, bir arada yasama dokusunu bozmak oldugunu belirtti.

Ekinci, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Sivas'in tarihi birikimiyle bir kültür sehri oldugunu, 2 Temmuz 1993 yilinda yasanan üzücü olayin asla bu kadim sehrin insanlarina mal edilemeyecegini söyledi.

Sivas olaylarinin, tüm kesimlerin üzerinde ittifak ettigi sekliyle karanlik birtakim odaklarin planli provokasyonlarindan baska bir sey olmadigini vurgulayan Ekinci, "Yasananlar için komplo teorilerine gerek yoktur ki zira her sey ortadadir. Bu olaylarda hedef, Türkiye'nin iç barisiydi. Anadolu'nun bir arada yasama dokusunu bozmakti. Karanlik mihraklar, tirnagi etten ayirmak istediler. Farkliliklarimizi istismar etmek suretiyle yüzlerce yillik kardesligimizi kanla, gözyasiyla sinamak istediler. O günden bugüne tam 28 yil geçti." dedi.

Ekinci, Anadolu'nun, keder ve kader birliginin adi oldugunu, bu topraklarda birlikte yasama modelinin en güzel örneginin Sivas oldugunu ifade etti.

Bu birlikteligin bozulmasini Kahramanmaras'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Gezi olaylarinda ve son olarak 15 Temmuz'da sinadiklarinin altini çizen Ekinci, su degerlendirmelerde bulundu:

"Basaramadilar, basaramayacaklar çünkü bu milletin hamurunu Hz. Mevlana, Yunus Emre, Haci Bektas-i Veli gibi isimler yogurmustur. Bu hamuru ayristirmaya hiçbir karanlik odagin gücü yetmez. Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm renklerimizle bir bütünüz. Anadolu'nun özeti de Türkiye'nin özeti de budur. Hiçbir güç, hiçbir aci, birlik ve beraberligimizi bozamayacaktir. Bu olayi hatirladikça daima kardesligimizi hatirlayacagiz. Hünkar Haci Bektas-i Veli'nin dedigi gibi daima bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz. Madimak olaylarini yasatanlara verecegimiz en güzel cevap budur. Tekraren bu elim olayda ve 5 Temmuz Basbaglar katliaminda hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile