Ak Parti’li Metiner’in Basın Toplantısı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili olarak, “Bu iş çaycıya, fotokopiciye havale edilemeyecek kadar önemlidir.

Bu kadar önemli bir tutanak herhalde bir çaycı üzerinden, fotokopici üzerinden çoğaltmaya gönderilmez, değil mi?” dedi

Metiner, Meclis’te düzenlediği bası toplantısında dün akşam Genel Kurul’da CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile yaşadıkları gerginliğe değindi. TBMM’de bir milletvekilinin ölümle tehdit edilmesinin ilk kez yaşandığını belirten Metiner, “Ama bir milletvekilinin ölümle tehdidi karşısında Başkanvekilinin sergilemiş olduğu tavır Meclis’in hukukuna yakışır bir tavır değildir. Dün bir kınama cezası dahi çok görülmüştür. Meral Akşener Hanımefendiye Türkiye toplumun karşısında ‘yazıklar olsun’ diyorum. Benim şahsımda Meclis’in hukukuna sahip çıkılması gerekiyordu” dedi.

CHP’li Özgümüş’ün kendisine hakaret ettiğini, kendisinin de kaçınılmaz şekilde hakaret sözcüklerini kendisine iade etmek zorunda kaldığını belirten Metiner, “Bu yüzden bile Türkiye toplumundan özür diliyorum. Kendini bilmez bir Baasçı milletvekilinin seviyesine kendimi düşürdüğümü için Türkiye toplumundan özür diliyorum. Keşke o sözcüklerin hiçbirine tenezzül etmeseydim” diye konuştu.

Bu ölüm tehdidinin, Meclis tarihine düşülen kara bir leke olduğunu belirten Metiner, “Bana ‘istersen sonra dışarıda konuşuruz’ diyor, kof kabadayılık yapıyor. Kof kabadayılara verilecek çok cevabımız var ama burası TBMM çatısı. Her gün dışarıdayız, kefenimiz boynumuzda dolaşıyoruz. Onların ağababasının, çete başlarının ölüm tehditlerinden korkmamış bir insanım. Ne dağ başındaki eşkıyanın ölüm tehdidinden kormuş bir insanım ne de Ergenekoncu çetelerin ölüm tehdidinden korkmuş bir insanım. Dolayısıyla Ergenekoncu çetelerin siyasi uzantılarının ölüm tehdidinden korkacak bir insan değilim” şeklinde konuştu.

“SIZDIRANI BDP AÇIKLAMAZSA, BAŞBAKANIMIZ AÇIKLAR” Bir soru üzerine, İmralı tutanaklarının sızdırılması olayına da değinen Metiner, “Bu iş çaycıya, fotokopiciye havale edilemeyecek kadar önemlidir. Bu kadar önemli bir tutanak herhalde bir çaycı üzerinden, fotokopici üzerinden çoğaltmaya gönderilmez değil mi?” dedi.

Sürecin kendisini önemsediklerini belirten Metiner, “Polemiklerle ilgili değiliz, çözüm odaklı çalışıyoruz sonuca bakıyoruz Ama tutanakların sızdırılması BDP’yi ilgilendiren bir olaydır. Haberi yaşan muhabir de BDP’den aldığını söylüyorsa, BDP gözlerini kendi içine çevirmeli. Kim sızdırdıysa BDP’nin kendi iç sorunudur. Gerekli soruşturmayı yaptıklarını söylüyorlar. Sonucunu bekleyelim, yoksa Sayın Başbakanımız zaten sızdıranın kim olduğunu bildiğini söyledi.

Açıklamazlarsa herhalde Sayın Başbakanımız gerekli açıklamayı yaparlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile