AK Parti'li Özen Açiklamasi 'Srebrenitsa'yi Unutmayacagiz, Unutturmayacagiz'

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, "Srebrenitsa’yi unutmayacagiz, unutturamayacagiz" dedi.

Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve bir grup AK Parti milletvekili ile düzenledigi basin toplantisinda, Srebrenitsa soykiriminin 26. yili oldugunu animsatti.

Katledilen insanlar nedeniyle Srebrenitsa adinin herkesin hafizasinda yer ettigini belirten Özen, "Ayrica Bosna’nin Sirbistan sinirlarinda bulunan diger yerlerinde, Drina Nehri civarlarinda sayisiz insan yok edildi." dedi.

Eski Yugoslavya halk ordusunun subaylarinin komuta ettigi Sirbistan ve Karadag Sirplari tarafindan vahsice göçe zorlanan insanlarin kaçisarak, aylar boyunca Srebrenitsa’ya sigindiklarini dile getiren Özen, "Kurtulusu burada bulacaklarini saniyorlardi. Çünkü bu sehrin özgürlügü, Birlesmis Milletlerce güvenli bölge olarak ilan edilmis olmasi nedeniyle garanti altina alinmisti. Bu sebeple insanlarin güvenli olduguna ve askerden arindirildigina inandiklari bu sehre siginmalarindan sonra, bu güne kadar görülmemis boyuttaki vahset baslatildi." diye konustu.

Birlesmis Milletlere bagli olan askerlerin, silahtan arindirilmis, açlik, hastalik ve 3,5 yil süren acilarla bitkin haldeki insanlara saldirilmasina adeta göz yumdugunu, Srebrenitsa'nin "gerçek bir mezbahaya" dönüstügünü ifade eden Özen, sunlari kaydetti:

"Bildigimiz bir sey var, bir masum insanin ölümü, tüm insanligin ölümü gibidir. Buna inanarak, bir daha bu acilarin yasanmamasi için, katliamlarin tekrar edilmemesi için dünyanin hiçbir yerinde, hiçbir bölgesinde etnik temizlik girisimleri olmamasi için Srebrenitsa’yi hafizalarimizdan hiç çikarmayacak, silinmesine izin vermeyecegiz. Srebrenitsa'yi unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Bizler inaniyoruz ki, Bosna Hersek’in gelecegi parlak olacaktir. Sirbistan ve Hirvatistan da Avrupa ve uluslararasi toplumda barisin bozulmayacak sekilde pekismesi için gayretle çalismalarina devam edeceklerdir. Inaniyorum ki Srebrenitsa insanlik onurunun yitip gittigi yer oldugu kadar insanlik onurunun yeniden yeserdigi, barisin, dostlugun, kardesligin, dayanismanin adeta parladigi yer olacaktir. Ülkemiz, Balkanlarin refahi, istikrari, huzuru ve barisi için her zaman elinden gelen gayreti göstermektedir. Dün oldugu gibi bugünde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde bu gayretlerimiz artarak devam edecektir."

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de soykirimin 26. yilinda Bosnaklarin acisini paylastiklarini belirterek, "Bugün bize insan haklari dersi vermeye kalkanlar dönüp geçmislerine baksinlar." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile