AK Parti'li Turan, Çanakkale'de Cemevi Yöneticileri Ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Biz Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle bütün bu 85 milyon beraber, omuz omuza, heyecan duyarak, disariya karsi tam bagimsiz Türkiye'yi kurmak istiyoruz'.

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Biz Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle bütün bu 85 milyon beraber, omuz omuza, heyecan duyarak, disariya karsi tam bagimsiz Türkiye'yi kurmak istiyoruz." dedi.

Çanakkale'deki ziyaretleri kapsaminda Vali Ilhami Aktas ile Denizgöründü köyüne gelen Turan, 11 cemevinin yöneticileri ve muhtarlarla görüstü, vatandaslarla sohbet etti.

Turan, ziyarette yaptigi konusmada, Türkiye'nin 85 milyonluk nüfusu ile tarihin emaneti topraklarda bir ve beraber yasamayi, kavga etmeden ortak paydada bulusmayi amaçladiklarini söyledi.

Meselenin köprü, yol, okul yapmak degil kalpten kalbe yollar, gönülden gönüle köprüler insa etmek oldugunu belirten Turan, "Biz Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle bütün bu 85 milyon beraber, omuz omuza, heyecan duyarak, disariya karsi tam bagimsiz Türkiye'yi kurmak istiyoruz. Bu ülkede artik herkes biliyor ki Mevlana da Haci Bektas Veli de Yunus Emre de bizim. Bu memlekette artik Alevi, Sünni kavgasi yok, olmamali. Türk, Kürt kavgasi yok, olmamali. Bunlar çok gerilerde kaldi." ifadesini kullandi.

Bölgenin en eski yerlesimlerinden Denizgöründü'nün hem cami hem cemevine sahip çok kiymetli bir köy oldugunu dile getiren Turan, çevredeki 11 cemevinin ufak tefek eksikliklerinin giderilmesi konusunda birlikte adimlar attiklarini anlatti.???????

Ülke gündemine iliskin gelismelere de deginen Turan, sunlari kaydetti:

"Bu ülkede askerimize tezkereyle beraber moral verirken 'evet' diyenler ile 'hayir' diyenlerin kavgasi var. Bu ülkede bizleri Biden'a sikayet edip büyükelçilere mektup yazanlarla, milli egemenligimizin kayitsiz sartsiz bu millette oldugunu iddia edenlerin kavgasi tabii ki var. O yüzden tam bagimsiz Türkiye'yi kuruncaya, beraber 'Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir' deyinceye ve yasayincaya kadar omuz omuza 85 milyon insanimizin kiymetli halde yürümesi için beraber hayatimiza devam edecegiz."

Bülent Turan, son günlerde dövizdeki artisa karsilik ayni sekilde ihracatin ve üretimin de attigini vurguladi.

Çok farkli sorunlari yasamakla beraber büyük tabloya bakildiginda ekonomide alinan büyük mesafenin görüldügünü ifade eden Turan, söyle konustu:

"Su an faiz yüzde 15 ama biz biliyoruz ki 20-30 sene önce, sizler daha iyi hatirlayacaksiniz, biz gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500'ler oldugunu yasadik, gördük. Bankalarin sabahleyin tüm kredileri geri çektigini yasadik. Böyle bir tablo yok hamdolsun. Bugün her seye ragmen Amerika'nin da Almanya'nin da enflasyonunun arttigini biliyoruz. Her seye ragmen pandemiden kaynakli sorunlar oldugunu biliyoruz. Her seye ragmen sorunlarin kitliktan, birtakim kurakliktan kaynaklandigi biliyoruz. Ama bize dünya gösterdi ki gida, tarim basta olmak üzere bölgemizde çok önemli adimlar atmak zorundayiz. Yeni dönemde Çanakkale'nin de Türkiye'nin de dünyanin da en büyük gündemlerinden biri tarim politikalari olacak."

Turan ve beraberindekiler daha sonra Denizgöründü Cemevi'ni gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile