AK Parti Malatya İl Teşkilatında Siyaset Akademisi Programı Başladı

AK Parti Malatya İl Teşkilatında Siyaset Akademisi Programı Başladı

AK Parti Malatya il teşkilatında 8’inci Siyaset Akademisi dersleri Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın ilk dersi ile başladı.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Siyaset Akademisi programının açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile teşkilat üyeleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Siyaset Akademisinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hakan Kahtalı, kardeşlik ruhu içerisinde hiç kimseyi ötekileştirmeden bu davayı daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

15 Temmuz sürecine de değinen Kahtalı, “Bir darbe kalkışması yaşandı. Buna maşalık eden Pensilvanya’daki bunak ve ona iman edenler sizlerin o ferasetli ve dirayetli duruşunuz ile bertaraf edildi” dedi.

Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine 40 milyon insanın sokaklara döküldüğünü belirten Kahtalı, “Bunu hesap edememişlerdi. Binlerce kez şükürler olsun. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ve hükümetimizin dirayetli duruşu ile bu da bertaraf edildi. Ama şunu unutmayalım, Cumhurbaşkanımız nokta koyduk demedi virgül koyduk dedi.

Biz birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Alevisi ile Sunnisi ile Kürdü ile Türkü ile her türlüm etnik guruplar birlikte olup inşallah ülkemiz üzerinde oynanan oyunları sonlandıracağız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise tarih boyunca bir kez darbe ile karşı karşıya kalındığını anımsatarak “En son 17-25 Aralık girişimi, Gezi olayları ve son olarak 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün kalkışması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti.

15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü o gün demokrasi bayramı olarak ilan edildi. Demokrasilerin vazgeçilmezi anayasalarımız ile birlikte darbelere dur diyebilmek için anayasalarımız vazgeçilmezdir. Yeni anayasamızla Allah nasip ederse inşallah hükümet sistemimizdeki değişikliğe ihtiyacımız var. Sizlerin desteği ve dualarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümet sisteminin değişip başkanlık sistemine geçilmesine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Siyaset Akademisinin ilk dersi için AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya kürsüye çıktı. Kaya, “Mesela bazen söyleniyor, ‘AK Parti 2023 vizyonuna ulaşabilir mi?’ diye. Bu parti ne kadar daha yaşayacak? Ve bu yaşamını iktidarda mı sürdürecek, yoksa eskiden olduğu gibi yerle yeksan olan partiler gibi tarihte yerini mi alacak? Bu soru önemli bir soru aslında siyaset akademisinin niçin yapıldığının cevabı da bence burada” diye konuştu.

Konuşmasında diğer ülkelerdeki uzun süre iktidarda kalan partileri örnek gösteren Kaya, “Japonya’da Liberal Demokrat Parti’nin 1955 yılından 2009’a kesintisiz 54 yıl iktidarda kaldı. İsveç’te Sosyal Demokrat Parti, son 80 yılın 65 yılını iktidarda geçirdi. Kanada’da Liberal Parti 110 yılda 78 yıldır iktidar ve halen iktidarda. Yaşım 57, benden fazla iktidarda kalanlar var. Bunları iktidarda tutan ne? Baktığımızda iki şey görüyoruz. Bir; millete iyi kulak vermişler, ikinci özellikleri de ekmeği, ekonomiyi büyütmüşler, geleceği daha müreffeh bir noktaya taşımışlar” dedi.

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından beri bu iki temel özelliği benimsediğini ifade eden Kaya, “Millete kulak veriyor, milletin beklentilerinin asla hilafına hareket etmiyor. Ve milletin kendisine çizdiği istikamet üzerinde yürüyen bir partimiz var. 2002’den beri bu ülke büyüyor ve büyümeye devam ediyor. Bütün engellemelere rağmen, bize kurulmuş her türlü hilelere, darbelere rağmen bu ülkeyi büyütmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu iki özelliği başaran iradenin en büyük örneğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Kaya şöyle devam etti:

“Hepinizin bir hayali var ’Acaba biz nereye kadar çıkabiliriz?’ Tayyip Bey, gençlik kollarında, genç bir delikanlı olarak siyasete başladı.

Genç yaşta İstanbul’da il başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. Arkasından ’Muhtar bile olamaz’ denilen bu ülkede genel başkanlık, başbakanlık ve bugün cumhurbaşkanlığı yaptı. Nereden geliyor Tayyip Erdoğan? Buradan geliyor, bu sıralardan geliyor ve buradan geldiği yaşamını bugün bu ülkenin kaderini değiştiren bir noktaya taşıyan belki son yüzyılın bu ülkeye bahşettiği en büyük liderlerden birisi. Biz onunla olmaktan, onunla mücadele vermekten şeref duyuyoruz."

Siyaset Akademisi konuşmaların ardından daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile