Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Mekteplioğlu Açıklaması

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, "Manavgat'ta trafik ve imar sorununun çözülmesi gerekiyor" dedi.

Mekteplioğlu, parti binasında Manavgat Kadın Kolları Başkanı Eda Temur Tansak, Gençlik Kolları Başkanı Erhan Çetin ve partililerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, ilçede en büyük sorunlarının başında trafik ve imar sorunu geldiğini söyledi.

Merkezi iktidar ile yerel iktidarın uzun yıllardır Manavgat'ta buluşturulamadığı için sorunların başında gelen trafik sorununun büyümeye devam ettiğini anlatan Mekteplioğlu, "Manavgat'ta trafik ve imar sorununun çözülmesi gerekiyor. Bugüne kadar görev yapan belediye başkanları bu büyük sorunu çözme yerine maalesef kaldırım yaparak, taş döşeyerek olayı geçiştirdiler" diye konuştu.

İlçede konut fiyatlarının aşırı yükseldiğini savunan Mekteplioğlu, "Bunun sebebi belediyenin arsa üretememesi ve yeni alanları imara açmamasıdır. Bundan dolayı ilçede konut fiyatları aşırı derecede pahalandı. Dar gelirlilerin ev sahibi olması çok zorlaştı. Manavgat'ta 100, 120 metrekare evler için 300 bin lira gibi fahiş fiyatlar isteniyor" diye konuştu.

Sarılar, Evrenseki, Ilıca ve Çolaklı gibi AK Partili belde belediyelerinde imar sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü ifade eden Mekteplioğlu, şunları söyledi:

"Sarılar'da yapılan imar sonucu nüfusu 20 bine ulaştı. Evrenseki'de bu yıl 3 bin dönümden fazla alan imarlı parsel haline dönüştürüldü. Sarılar beldemizin AK Partili belediye başkanı olmasa Manavgat bugünkü durumdan daha kötü bir hale gelecekti. Başkanımızın yaptığı imar uygulamaları ile Manavgat'ta arsa ve konut fiyatlarının daha da artmasını engellendi. Böylece Manavgat gecekondu cenneti olmaktan kurtarıldı."

Mekteplioğlu, Manavgat'ta imar sorununun çözümü için toplu konut alanları oluşturmaktan başka çare kalmadığını dile getirerek, "Manavgat'ta toplu konut alanı olarak bir Salkımevler projesi gerçekleştirildi ve büyük hayal kırıklığı yaşandı ama konut sorununu çözmek için toplu konuttan başka çare de yok" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile