AK Parti Manisa Il Baskani Hizli'dan Kuru Üzüm Açiklamasi Açiklamasi

'Ürün bedelleri rutin olarak en geç 21 gün içerisinde ödenecegi belirtilse de Sayin Bakanimiz Bekir Pakdemirli'nin talimatlariyla bu ödemeler 7 ila10 günde yapilacaktir'.

AK Parti Manisa Il Baskani Salih Hizli, kuru üzümlerini TMO'ya satan üreticilere 7 ila 10 gün içerisinde ödeme yapilacagini bildirdi.

Hizli, yaptigi yazili açiklamada, üzüm üreticilerine ürünlerini, TMO'nun belirledigi fiyatlarin altinda satmamasi yönünde tavsiyede bulundu.

Ofisin son 3 yildir kuru üzüm alimi gerçeklestirdigini aktaran Hizli, su degerlendirmelerde bulundu:

"Bunun üreticiler için bir güvence ve gelir sigortasi gibi degerlendirilmesi gerekir. Manisa'da üretilen kuru üzümün neredeyse tamami ihraç ediliyor. TMO alim fiyati açiklarken ürün maliyeti, yurt içi ve disi piyasalardaki gelismeleri dikkate almaktadir. Kuru üzümde üreticiler tüccarin insafina birakilmamistir. Geçtigimiz yil piyasa sartlarina göre belirlenen alim fiyati bu yil da piyasa gerçekleri dikkate alinarak belirlenmis ve üretici için referans olacak alt fiyat ilan edilmistir. TMO tarafindan açiklanan alim fiyati, çekirdeksiz kuru üzümün bu fiyatin altinda islem görmesini önlemek amaciyla belirlenmis bir taban esik fiyattir. Belirlenen alim fiyati, üreticilerimizin ürünlerini bu fiyatin altinda satmasini engellemek için açiklanmistir."

Salih Hizli, saha ziyaretlerinde üzüm üreticisinin TMO'ya ilgisine sahit olduklarini vurguladi.

Üreticilerin tercihlerini TMO'dan yana kullanmalari memnuniyet verici oldugunu aktaran Hizli, "Randevusunu alan çiftçi sayisinin bugün itibariyle 3000 kisiyi, tonaj olarak da 22 bin tonu geçmis oldugu bilgisi mevcuttur. Üreticilerimizin TMO'ya göre daha düsük fiyatlarla tüccarlara kuru üzüm satisi yaptiklari açiklamalari yapilmaktadir. Üreticilerimize çagrimiz kesinlikle devletimizin belirlemis oldugu taban fiyatin altinda ürünlerini elden çikarmamalaridir. TMO kendisine arz edilen çekirdeksiz kuru üzümün tamamini satin almak için gerekli olan her türlü hazirligi yapmistir. TMO aliminda herhangi bir tonaj sinirlamasi söz konusu degildir. Bu kapsamda;?? ürün bedelleri rutin olarak en geç 21 gün içerisinde ödenecegi belirtilse de Sayin Bakanimiz Bekir Pakdemirli’nin talimatlariyla bu ödemeler 7 ila 10 günde yapilacaktir." ifadelerini kullandi.

Kuru üzüm üreticilerimizin emekleri üzerinden siyasi propaganda yapanlara itibar edilmemesi gerektigini vurgulayan Hizli, "Son 3 yilda devletimizin kuru üzüm üreticilerimize sahip çiktigi gerçegi gözardi edilerek, hiçbir sey yapmadan üreticiye sahip çikiyormus gibi açiklama yapan siyasilerin çiftçilerimizin nezdinde hiçbir itibarlarinin kalmadigi net olarak görülmektedir. Bu gibi siyasi anlayisa en güzel cevabi üreticilerimiz ürünlerini devlet kurumu olan TMO'ya satarak ya da tüccara belirlenmis fiyatin altinda satis yapmayarak verdiklerini görüyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile