Ak Parti Manisa Milletvekili Özdağ'ın Açıklaması

12 Eylül 1980 davası müdahili AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ''12 Eylül askeri darbesi'' davasına ilişkin olarak, ''Millete kabadayılık yapanlar, o günkü kabadayılıklarında kendilerini haklı buluyorlarsa, şimdi de gelsinler, mahkemede kabadayılık yapsınlar'' dedi.

Özdağ, partisinin Denizli il başkanlığında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratik bir ülke haline geldiğini ve darbe geleneğinin artık ''derin dondurucuya'', yerin kilometrelerce dibine konulmasını ve asla çıkartılmaması gerektiğini ifade etti.

Dönemin mağduru olarak 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dvaya müdahil olduğunu hatırlatan Özdağ, müdahil olmasının asıl nedeninin ise ''kendilerine yapılanlarının hesabı sormak değil, 1960, 1971, 1980, 28 Şubat postmodern darbesi ile 27 Nisan e-muhtırası''nın hesabını sormak olduğunu dile getirdi.

Özdağ, görülmeye başlanan davanın ''tarihi bir dava'' olduğunu ve bunun 2010 yılında referandumla hayata geçirilen anayasa değişikliği sayesinde gerçekleşebildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'de ilk defa darbeciler yargılanıyor. Bu Sayın Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanması değil, 1960, 1971 ve 1980 zihniyetinin yargılanmasıdır. Çünkü, darbeciler geçmişte yargıyı tanımıyorlardı, şimdi ilk defa iddianame düzenlendi ve ilk defa ifade vermeye gelecekler. Artık hiç kimse milletinin iradesi üzerinde boza pişirmeye kalkmasın, milletine inansın. Artık ayıplı demokrasiden kurtulmamız gerekiyor. 12 Eylül günü millete kabadayılık yapanlar, o günkü kabadayılıklarında kendilerini haklı buluyorlarsa şimdi de gelsinler, mahkemede kabadayılık yapsınlar. Yapılan, darbecilerin hukuk devletinde ifade vermeleri çağrısıdır. Darbe dönemlerinde hukuk askıya alınmıştır, hukukun neşet ettiği bir dönemde yargılanıyorlar, kendilerini bahtiyar hissetsinler.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile