Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Açıklaması

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı, Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri ve mahalle başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi.


Kahvaltı sonrası açıklama yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak’ı 30 Mart’ta sandıktan çıkan yönetimle büyük sıkıntılar beklediğini ifade ederek, “Biz hem 2009 hem de 2011 seçimlerinde teşkilat olarak yaptığımız görevlerin 2014 seçimlerinde kat kat üstünde çalışarak birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim yaşadık. Yerel seçim sürecinde verdikleri desteklerden dolayı tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Teşkilatçılık gönül isteyen bir vazife ve bütün arkadaşlarımız bu vazifeyi yerine getirerek 2014 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediyesi’ni kazanamamamıza rağmen kendileri çok büyük bir başarı örneği göstermiş ve oyumuzu 4 bin 500 olarak artırmıştır. Seçimi neden kazanamadık, nerelerde hatamız var kendi bünyemizdeki arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki süreçte yapacağımız toplantılarda dile getirerek bir sonraki seçimde bu eksik ve hatalarımızı tamamlamak üzere bir rapor hazırlayacağız. Hem il teşkilatımız hem de genel merkezimize bu raporlarımızı sunacağız. İyi bir seçim dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Çünkü ilk defa teşkilat olarak yerel seçimlerde Zonguldak’ta projelerle çıkan bir parti olduk. Zonguldak bu hazırlanan projelerle bir ivme kazansın istedik ve her gittiğimiz yerde bunları dile getirdik ama Zonguldak halkı mevcut yönetimi seçti. Buna saygı duymamız lazım. Bizim amacımız yerel anlamda da iktidar partisini birleştirip artık yapılacak çalışmaların daha hızlı ve ivedi hayata geçmesini istemiştik. Çünkü 2009 ve 2014 döneminde mevcut yönetim ve iktidar partisi bütünleşemedi. Zonguldak halkı daha az hizmet aldı. Bizim amacımız Zonguldak’a hizmet etmek. Kendi kişisel ikbalimiz veya herhangi birinin bir yere taşınması için siyaset yapmıyoruz. Bütün teşkilatımız aynı düşüncede." dedi.

AK Parti bünyesinde gözüken ancak parti aleyhine bazı tutum ve davranışlarda bulunan kişiler olduğu yönünde soruları yanıtlayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Bazı kişiler teşkilat üzerinden siyaset yapmak istiyor ve AK Parti’ye zarar veriyorlar. Bunların kendilerine çeki düzen vermesi gerekir. Gerçek AK Partili varsa seçim döneminde çalışanlardır. Kimlerin çalışıp, kimlerin de farklı partilere çalıştığını bizler biliyoruz. Bunların hepsini rapor haline getireceğiz. Seçim döneminde biz, geçmişte kırgın, şuanda aktif görev almayan bütün arkadaşlarımıza seçim koordinasyon merkezimiz aracılığıyla ulaşmış ve yanımızda görmek istediğimizi iletmiştik ancak maalesef yanımızda göremedik. Bunların hepsini bizler biliyoruz ama biz bir aile olduğumuz için bunları kendi ailemizin içinde paylaşacağız. İlgili mercilere de bunları aktaracağız. Seçim koordinasyon merkezinin yaptığı çalışmalar hem Zonguldak merkezde hem de beldelerimizde ve ilçelerimizde herkese eşit noktadadır. Yaptığı çalışmalarla birlikte seçime yön vermişlerdir." diye konuştu

“MECLİS ÜYELERİNİN LİSTESİ AK PARTİNİN LİSTESİDİR”
Belediye Meclisi üye listesine yönelik bazı çevrelerin eleştirilerine cevap veren Karaduman, “Belediye meclis üyelerinin listesiyle ilgili bir gündem oldu. Bu liste yapılırken sadece Metin Karaduman’ın listesi değil veya il başkanımız Hamdi Uçar’ın, milletvekillerimizin değil AK Parti'nin listesidir. Biz bunları teşkilatımızın, genel merkezimizin ilke ve prensiplerine göre istişareler sonucu oluşturduk. 61 tane belediye meclisi üyesi arkadaşımızın müracaatlarından itinayla mesleklerine, yaşlarına göre genel merkezimize sunduk. Genel merkezimiz de böyle bir takdir verdi. Sonuçta AK Parti, muhalefet partilileri gibi işlemiyor. Bir hiyerarşi sistemi vardır ve herkes bir üstüyle istişare eder ve en üst noktadaki kişiler noktayı koyar. Bizde bu istişarelerimizi, hem arkadaşlarımızla, hem teşkilatımızla hem milletvekillerimizle gem de Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek’in oluşturduğu komisyonda düşüncelerimizi sunduk. AK Partide birlik ve bütünlük vardır. Bir başına kimse bir şey yapmaz. Biz teşkilat oluşumunda bir ve beraberiz diye yola çıkıyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile