AK Parti Milletvekili Adayi Cingi Açiklamasi 'Turizmle Alakali Çalismalar Yapacagiz'

AK Parti Milletvekili Adayi Cingi Açiklamasi 'Turizmle Alakali Çalismalar Yapacagiz'

AK Parti Kayseri 4. Sira Milletvekili Adayi Murat Cahid Cingi, “Turizmle alakali çalismalar yapacagiz” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayi Murat Cahid Cingi, gündeme dair açiklamalarda bulundu. Turizm konusunda çalismalar yapacaklarini söyleyen Cingi, “Erciyes dagini yabanci turiste belirli bir noktada açtik. Erciyes’i 2012 kisinda biz isletmeye basladik. 2017 yilinda ilk charter uçagimiz indi. Bu hayal edemedigimiz bir lütuf. Halada devam ediyor çok sükür. Charter konusunda kita Avrupa’sina çok ugrasiyoruz. Almanya, Fransa, Avusturya gibi ülkelerde esas kitle yer aliyor. Dünyada kayak yapan ekseriyet Avrupa’da Alp ülkelerinde yer aliyor. Erciyes turizmiyle paralel olarak, sehrimize gelen bir yabanciyi daha fazla bu sehirde mutlu edebiliriz daha fazla kendimizi, sehrimizi, kültürümüzü anlatabiliriz ve o insana nasil daha fazla harcama yaptirabiliriz? Sorusunun cevabini ararken de hepimizin bildigi Soganli, Kültepe, camilerimiz, kümbetlerimiz, Sultan Sazligi, Kapuzbasi Selalesi gibi çok sayida eserimiz var. Arkeolojik çalismalarimiz var. Yeraltinda çok muhtesem buluntular var. Onlari yeryüzüne çikartmamiz gerekiyor. O çalismalarin bakanlik nezdinde yürütülmesi konusunda bizim gayretlerimiz olacak. Tanitim boyutunda bakanligimiz destegi için ugrasacagiz. Turizmle alakali çalismalar yapacagiz” diye konustu.



“Egitimle alakali sikintilari giderecek politikalar üretilmeli”

Sanayi bölgesinde üretim kalitesi arttikça insan kalitesini de artiracak projeler gelistirilmesi gerektigini dile getiren Cingi, “Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesi 1980’lerden itibaren kurulmaya basladi ve su anda çok sükür 150 ülkeye ihracat yapan, temelde emegi yogun oldugu sektörler olmasina ragmen artik yavas yavas teknoloji, savunma sanayi, tekstil gibi bilgi yogun sektörlere kayan bir üretim mantalitesi olusuyor. Özellikle yeni jenerasyon babalarinin kurmus oldugu o yapiyi biraz daha çagdas metotlarla dünyayi taniyan yeni patronlarimiz daha çok yazilimdir, teknoloji gibi sektörlere kaymaya çalisiyor. Bu konuda da bizim çok fazla insan kaynagi ihtiyacimiz olacak. Sehir hastanemizin bagli oldugu 5 tane üniversitemiz var. Burada da is bulma sikintisi çeken, gelecek kaygisi olan bir gençlik var. Yani hepsi birbirini tamamlayacak bir plan proje yürütmek gerekiyor. Örnegin yabanci dil eksigi sehrin büyük bir eksigi. Yani çocuklar Ingilizce egitimde görse bu dili konusmak sehrimizde çok yeterli degil. Insan ihtiyacini karsilayamiyoruz. Mühendis gidiyor, ne is olsa yaparim zihniyetiyle herkesin yapabilecegi islerde çalisiyor. Bundan kendileri de sikayet ediyorlar, isverende sikayet ediyor. Bu dengeyi korumak maksadiyla organize sanayi bölgemizdeki üretimin kalitesi arttikça, insan kalitesini artiracak projeler gelistirmemiz lazim. Egitimle alakali son dönemde herkesin yasadigi sikintilari giderecek, politikalar üretmek lazim. Bununla alakali gerekirse fonlar bulunacak, rehberlik edilecek” seklinde konustu.



“Sanayinin niteligini artirmak lazim”

Sanayide lider ve yönlendirici eksikligi bulundugunu aktaran Cingi, sözlerini su sekilde tamamladi;

“Bizim sikintimiz sanayide o transformasyonu saglayacak lider ve yönlendirici eksikligidir. Mobilya ve çelik kapi gibi sektörler sehrimizde büyük gruplari olusturdu. Bunu yönlendirme anlaminda çalismalar yapmak lazim. Sanayinin niteligini artirmak lazim. Sanayide çalisacak insanlarin nitelikli olmasini saglamak, temin etmek lazim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile