Ak Parti, Milletvekili Adaylarına Kılavuzla Taktik Verdi

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından milletvekili seçim kılavuzu hazırlandı. Kılavuzda, adayların güler yüzlü olması, insani ilişkilerde samimi olunması, seçmenle temas kuracak yöntemlerin seçilmeleri, halkın anlayacağı dil kullanılması ve giydikleri elbiselere dikkat etmeleri istendi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından milletvekili seçim kılavuzu hazırlandı. Kılavuzda, adayların güler yüzlü olması, insani ilişkilerde samimi olunması, seçmenle temas kuracak yöntemlerin seçilmeleri, halkın anlayacağı dil kullanılması ve giydikleri elbiselere dikkat etmeleri istendi.



Kılavuzda, seçimde başarılı bir sonuç alınmasının, parti teşkilatlarının ve adaylarının seçmenlere uygulayacağı iletişimle mümkün olduğuna işaret edildi. Kılavuzda, partinin kurumsal kimliğinin muhafaza edilmesi, parti programına, parti tüzüğüne ve Siyasi Partiler Kanunu‘na aykırı davranışlardan kaçınılması istendi. Adayların, bu süreç içerisinde kılavuzda belirlenen hususlara uymaları gerektiği vurgulandı.

"SEÇMEN PROFİLİNE UYGUN SÖYLEMLER KULLANILMALI"

Adayların, seçim sürecinde, seçmen profiline uygun söylemler kullanmasının önemine işaret edilen kılavuzda, insanlarla ilişkilerde samimi olunmasının önemine dikkat çekildi. Kılavuzda, insan ilişkilerinde samimiyet, içtenlik, yapmacık olmayan sıcak tavırların her zaman olumlu sonuçlar verdiği kaydedildi.

İnsanlarla konuşurken, suçlama yapmadan, anlamaya ve uzlaşmaya çalışılmasının gerektiğini ifade edilen kılavuzda, görüş ayrılıklarını yapıcı bir şekilde belirtilmesi, kimseyi utanç duyacağı bir duruma sokulmamasının gerekli olduğu ifade edildi. Adayların konuşmasında, insanlara hükmeden ya da akıl öğreten bir dil ve seçmenlerle konuşurken anlaşılması zor kelime kullanılmaması istendi.

"GENÇ PERSONELLE ÇALIŞIN"

Teşkilatlarda bulunan kişilerin dünyayı bilen, teknolojinin bütün imkânlarından yararlanan, iş yapabilirlik kadrolar olduğunu gösterecek kişilerin seçilmesi istendi. Konuşulan seçmenlerin özelliklerinin iyi bilinmesi, onların beklentilerine yönelik partinin yapabileceklerinin anlatılması istendi. Seçim çalışmalarında görevlendirilecek personelin genç, dinamik ve halkın profilini yansıtan kişilerden seçilmesi gerektiği kaydedildi.

KIYAFETLERDE RENK UYUMU

Teşkilatların seçim bürolarında görev alacak olan bireylerin mümkün olduğu kadar aynı renk ve özellikle kıyafet giymesi önerildi. Renk uyumunun takım ruhunu çağrıştıracak ve birlikte hareket edildiği imajını doğuracağı kaydedildi. Adayların temiz, bakımlı, yerine ve gereğine göre giysilerin tercih edilmesi istendi.

"GÜLER YÜZLÜ OLUN"

Seçmenlerle iletişimde güler yüzün önemine işaret edilen kılavuzda, “Kampanya süresince üzerinde durulacak en önemli konulardan bir tanesi de güler yüzlü olmak ve mümkün olduğu kadar tartışmalara girilmemesidir. Asık bir surat ya da öfkeli bir ifade ile karşı karşıya geldiğimiz tepkimiz, yaklaşmak yerine kaçınmak olmaktadır. Temsilcinin çekim kaynağı olabilmesinin yolu doğal bir gülümseme taşımasıdır ki yıllarca acı ve sıkıntı içinde yaşayanların umut verebilsin”ifadesine yer verildi.

Adayların varlıklarını hissettiren el sıkma ya da şefkatle omuza dokunan bir el kadar gelen pek az şey bulunduğu belirtilen kılavuzda, “Bu yüzden aday, her fırsatta olumlu duygular yaratacak bir teması yakalamalıdır. Konuşma sırasında seçmenle göz teması kurun. Gözlerini kaçırmak, boş bakışlarıyla bir noktaya takılarak ya da süngüsü düşmüş bir biçimde aşağılara bakmak karşımızdakine güvensizlik yaratmaktadır.“ denildi. Adayların konuşmalarında, emir veren, dikte eden ve iş buyuran bir dilden uzak durmaları gerektiği kaydedildi.

"İMKANSIZ VAATLERDEN UZAK DURUN"

Adayların imkansız vaatlerden uzak durması istendi. Adayların seçmeni umutlandıran, heyecanlandıran, cesaretlendiren ve kendisine güven duymasını sağlayacak duruş sergilenmesi istendi.

Kampanya süresince, AK Parti’nin kullanacağı promosyon ürünlerinin, cinsiyet ve yaş gruplarına göre sınıflandırılması istendi. Kadınların kullanacağı promosyonun erkeklerle verilmemesi, çocukların kullanacağı promosyonların gençlere verilmemesinin önemli olduğu kaydedildi.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile