Ak Parti Milletvekili Dağ: İddianame Dürüstlük Vesikası Değil

Ak Parti Milletvekili Dağ: İddianame Dürüstlük Vesikası Değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, kendi ve bazı belediye bürokratları hakkında iddianameyle ilgili sözlerine gönderme yapan AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, “Hiç kimse, iddianamenin hizmet ve dürüstlük vesikası olduğunu iddia edemez.

” dedi . AK Parti Genel Merkezi kararıyla Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevine atanan Kerem Ali Sürekli ve yeni yönetimini törenle tanıtıldı . Bostanlı Vilayetler Evi’nde düzenlenen toplantıya milletvekilleri Aydın Şengül , Ali Aşlık ve Hamza Dağ , AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı .


Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik çete iddianamesinin de konuşulduğu toplantıda söz alan Milletvekili Dağ , “2002 yılından beri avukatım . İddianame , hizmet ve dürüstlük vesikası değil . Herkes takkeyi önüne alıp düşünmek zorundadır . Kişi seçiminde mi yoksa organizasyonda mı hata yaptığına bakmak zorundadır . İzmir Büyükşehir’de 15 yıldan bu yana devam eden sosyal demokrat belediyeciliğin tarih karşısında yargılanmasını istiyordum . Çok iyi biliyordum ki 10-15 yıl sonra bizim neslimiz bir şeyleri konuşmaya başladığında , Büyükşehir Belediyesi tarihte yargılanacaktı . Şimdi hukuk karşısında yargılanıyor . AK Parti olarak bir tarafında olmadık . Hukuk , bu ülkede 12 Eylül 2010’dan sonra tamamen bağımsız olmuştur . Yargının vereceği karara hepimiz saygılıyız . “ şeklinde konuştu .


Milletvekili ise CHP’nin kurtarıcı olarak İzmir Büyükşehir operasyonuna sarıldığını söyledi . İzmirli seçmen üzerine korku tohumları ekildiğini iddia eden Şengül , “CHP’nin İzmir’de baskı aracı olarak kullandığı korku tohumlarını yok etmemiz gerekiyor . ‘Bunlar gelirse sizin yaşam alanınıza müdahale eder . ’ diyorlardı , artık İzmir bunu yutmuyor , hizmet istiyor . Seferihisar’ın ‘Yavaş Şehir’ sloganını Büyükşehir Belediyesi de alsın , çünkü büyüme , ilerleme yavaşladı . Belediyedekiler , operasyonu kurtarıcı olarak görüp sarılıyor . Bizim açıkladığımız 35 projeye sarılmaları , destek vermeleri gerekirken birçoğuna dava açmaya çalışıyorlar . Büyükşehir Belediyesi’nin arka bahçesinde bazı bürokratlar , bazı avukatlarla işbirliği içinde projelerin durdurulması için dava açıyor . Onlara belge ve bilgi transferi yapıyorlar . “ dedi .


Başkalarıyla değil , kendisiyle yarışanın başarıya ulaşacağını söyleyen Milletvekili Aşlık da hizmetin anlatılmasının yanında algı probleminin de ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti . Aşlık , toplantıda bulunan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Ödemiş eski Belediye Başkanı Mahmut Badem’i örnek vererek , “Yapılan hizmetler önemli olsaydı , Mahmut Badem başarılı olurdu . Ödemiş’te yıllardır yapılamayanları yaptı ama algı sorunu değişmediği için belediyeyi tekrar kazanamadı . Siyasette görev adamı olmak lazım . Kerem Ali Sürekli , bu süreçte görev adamı olduğunu gösterdi . “ diye konuştu .


AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Sürekli de partiye karşı algı problemi yaşandığını belirterek , çözüm için esnaf ziyaretleri yapacaklarını , ev sohbetleri düzenleyeceklerini söyledi . Sürekli , “İnşallah 2014’te AK Parti , Karşıyaka ve Büyükşehir’de iktidarda olacaktır . Sloganımız , Büyükşehir’in yolu Karşıyaka’dan geçer . ” dedi .


AK Parti İl Başkanı Akay ise , “Yiğit , düştüğü yerden kalkar derler . Biz inanıyoruz ki Karşıyaka düştüğü yerden kalkacaktır . Karşıyaka’da önce umut , sonra sevgi , daha sonra inanç ve ardından da barış mumunu yakacağız . “ şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile