AK Parti Milletvekili Erdoğan Açıklaması

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, yeni teşvik sisteminin istihdamı artırıp iç göçü azaltacağını belirtti.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik sisteminin ithalatın önünü keserek yöresel istihdamı artıracağını ve insanların iş bulmak için artık gurbete gitmek zorunda kalmadan, kendi bölgelerinde çalışma imkanı bulacaklarını ifade etti.

Hükümetin uygulamaya koyacağı 4. teşvik sistemi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasına hız verilerek bölgede sanayinin ivme kazanacağını, bununla birlikte işsizlik oranının hızla düşeceğini anlatan Erdoğan, ''Bölge de uygulanacak olan dinamik teşvik yapısıyla yıllarca halkımızın kanını emen hain terör de önlenecektir'' dedi.

Teşvik sisteminin, küresel ekonomideki yeni gelişmelerin ışığında hazırlandığını, stratejik yatırımlarla kalkınmada yeni modeller oluşturacağın belirten Erdoğan, bu yeni model çerçevesinde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımların çeşitlendirilmesiyle Gaziantep'in 5. bölge teşviki alarak teşvikten daha fazla pay alabileceğini vurguladı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu kapsamda, belirli büyüklükteki savunma ve havacılık alanındaki yatırımlar ile otomotiv, uzay veya savunma sanayine yönelik test merkezleri ve rüzgar tüneli yatırımları, eczacılık ürünleri üretimine yönelik yatırımlar, yatırım yeri dikkate alınmaksızın, aynı şekilde 5. bölge destek teşvikinden yararlanacaktır. Yine, demiryolu ile yük ve yolcu taşımacılığına yönelik yatırımlar, madencilik yatırımları, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde yapılacak turizm yatırımları da aynı şekilde 5. bölge desteklerinden yararlanabilecektir. Hükümet olarak eğitim sistemine vermiş olduğumuz önemi yeni teşvik sisteminde de göstererek eğitim yatırımlarını da öncelikli olarak destekliyoruz. Özel sektör tarafından gerçekleştirilecek olan ilk, orta ve lise eğitim yatırımları, hangi ilde yapılırsa yapılsın, bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında 5. bölge desteklerinden yararlanacaktır.''

Türkiye ekonomisinin, hükümetleri döneminde tüm dünyayı etkileyen küresel krizlere rağmen son derece dinamik, güvenli ve istikrarlı bir yapı sergilediğini vurgulayan Milletvekili Erdoğan, ''2002 yılından itibaren, küresel krizin en ağır seyrettiği 2009 yılı hariç olmak üzere ekonomimiz sürekli büyüme göstermiş olup, bu yeni teşvik sistemiyle 2009 yılından beri uygulanan bölgesel teşvik uygulamasının etkinliği artırılacaktır'' dedi.

Erdoğan, bu yeni teşvik sisteminin ülke ekonomisinin dinamizmini daha da artıracağını, bu canlılığın her alanda hissedileceğini ve büyümekte olan Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisindeki yerinin hızla yükseldiğini ve yarınların daha aydınlık olacağını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile