Ak Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven Bayram Tatilinde Karslıların Sorunlarını Dinledi

Ak Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven Bayram Tatilinde Karslıların Sorunlarını Dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kurban Bayramı tatili için geldiği Kars'ta vatandaşların sorunlarını dinledi.

AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, bayram ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Güven, hükümetin yaptığı yatırımlar hakkında vatandaşları aydınlatırken, vatandaşlarda sorunlarını milletvekiline iletti.
AK Parti'nin Kars'a yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler veren Güven, 2011 seçimlerinde yeniden iktidar olacaklarını söyledi.
Milletvekili Mahmut Esat Güven, AK Parti hükümetinin göreve geldiği günden buyana Kars'a çok büyük yatırımlar yaptığını vurguladı.
AK Parti'nin Kars'ta da kendisini çok bariz bir şekilde hissettirdiğini ifade eden Mahmut Esat Güven; "İl merkezinde ve ilçelerimizde yaptığımız ziyaretlerde yapılan yatırımları ve çalışmaları yerinde gördüm. Yapılan çalışmalarda eksiklikler varsa onlarım tespit ettik. Ve bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağım" dedi.
KARS BİRÇOK YATIRIMI AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE GÖRDÜ
AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kars'ın yıllarca ihmal edildiği ifade etti.
Milletvekili Güven; "Kars yıllarca kaderine terk edildi. İhmal edildi. Yıllarca vaatler verildi. Amam bu vaatler hiç birisi yerine getirilmedi. AK Parti hükümeti tarafından Ani-Kars duble yolu yapıldı. Kars-Ardahan duble yolunun büyük bir bölümü bitirildi. Kars-Sarıkamış, Sarıkamış-Horasan arası duble yolu çalışmaları devam ediyor. Kars tarihinde duble yolla AK Parti iktidarı döneminde tanıştı. Havaalanı yeni Terminal binasının yapımı devam ediyor. Kısmet olursa seneye bitirilecek. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu çalışmaları aynı şekilde 2012 yılında tamamlanarak hizmete girecek. Bu yatırımlar tamamlandığında Kars'ın çehresi değişecek. Kars ticaret merkezi olacak" diye konuştu.
KARS'A YAPILAN YATIRIMLAR HEP GÖZ ARDI EDİLDİ
AK Parti Hükümeti'nin Kars'ı önemsediğini, Kars'a değer verdiğini ancak her ne hikmetse yapılan bunca hizmeti, bunca yatırımı görmek istemeyerek göz ardı edenlerin olduğuna dikkat çeken Milletvekili Mahmut Esat Güven; "Bayburt Barajı'nın tamamlandı. Belediye tarafından yapılan içmesuyu ishale hattının yüzde 90'lık bölümü bitirildi. Digor Varlı, Dolaylı barajları projelendiriliyor. Karakurt barajı ihalesi yapıldı proje tadilat çalışmaları devam ediyor. Kars barajı ihalesi yapıldı. Projelendirme çalışmaları başladı. Kars çayı islah çalışmaları devam ediyor. Çeşitli yerlerde taşkın korumaları ve gölet çalışmaları tamamlandı. TOKİ'ye ait konutlar ve birçok okul, yurt, pansiyon, anaokulu gibi inşaatlarla birlikte sayısız onarımlar gerçekleştirilmiştir. Engelli vatandaşlarımız için yapılan Engelliler Rehabilitasyon merkezinin inşaatı tamamlanmıştır. Turizmle ilgili birçok tarihi esere dönemimizde Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla sahip çıkıldı ve onarımları yapıldı. Sarıkamış'ta kış turizminin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor ve Karanlık Dere bölgesinin telesiyej yapımı bu yıl tamamlandı" şeklinde konuştu.
KÖYLERİMİZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kars'ta içme suyu olmayan köyün neredeyse kalmadığını dile getirdi.
Milletvekili Mahmut Esat Güven, daha sonra özetle şunları söyledi:
"Köy şebekeli içme suları, köy yolları, menfez, köprü gibi hizmetler köylerimizde büyük bir oranda tamamlanmıştır. Bazı grup yollarının geçen yıl birinci katı atılan asfaltlama çalışmalarına bu yıl da ikinci katlarının atılmasıyla devam edildi. Böylece yaptığımız hizmetlerin bir kısmını belirtmiş olduk daha akla gelmeyen okul, onarım, köy konakları gibi işleri de isimlendirmeye kalkarsak uzunca bir hizmet listesi ortaya çıkmış olacaktır. Bu hizmetler Kars'a AK Parti hükümeti döneminde Kars'a çivi dahi çakılmadı diyenlere iyi bir cevaptır. Biz laf üretmiyor, iş yapıyoruz. Bizlere karalamaya çalışanlar, mecliste yalan yanlış önergeler verip verdikleri önergeleri mahalli basında yayınlatarak güya Kars'ın meselelerini takip etmiş gözüküyorlar. Oysa gerçekte onların gücü bir okulun camını taktırmaya dahi yetmez. Zaten böyle bir dertleri de yoktur. Onların döneminde Kars'a çivi dahi çakılmadığını herkes çok iyi biliyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile