AK Parti Milletvekili Ve Adayı Yılmaz Tunç Açıklaması

AK Parti Milletvekili Ve Adayı Yılmaz Tunç Açıklaması

AK Parti Bartın Milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Bartın Merkez ilçeye bağlı Şahne, Gözpınar, Arıönü, Karamazak, Beşköprü, Hacıosmanoğlu köylerini ziyaret eden Tunç, köy kıraathanelerinde yaptığı konuşmalarda Türkiye’nin bu gün en çok ihtiyacı olan şeyin İstikrar olduğunu, tek başına iktidara gelebilecek tek partinin de AK Parti olduğunu belirterek, milletimiz istikrar için AK Parti’yi tek başına iş başına getirecek, milletimize güveniyoruz” dedi.

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Bartın Merkez ilçeye bağlı Şahne, Gözpınar, Arıönü, Karamazak, Beşköprü, Hacıosmanoğlu köylerini ziyaret eden Tunç, köy kıraathanelerinde yaptığı konuşmalarda Türkiye’nin bu gün en çok ihtiyacı olan şeyin İstikrar olduğunu, tek başına iktidara gelebilecek tek partinin de AK Parti olduğunu belirterek, Bartın’dan 2 milletvekili çıkararak ülkemizin istikrarına tam destek vereceklerini söyledi.



Tunç, köylerde yaptığı konuşmalarda, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için çok önemli olduğunu belirterek, “Bütün dünyanın gözü 1 kasım’da Türkiye’de, Türkiye yeniden istikrara kavuşacak mı? Yoksa yanıbaşımızda Yunanistan gibi mi olacak, belirsizliğe doğru mu sürüklenecek, Türkiye’nin üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak, uzlaşmaya ve koalisyona yanaşmayarak ülkemizi siyasi belirsizliğe götüren muhalefet liderlerine ikazımızı yapmak, istikrar içerisinde yatırımları devam ettirmek, ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı birlik olmak için 1 kasım’da “sen ben yok Türkiye var” diyeceğiz” dedi.

Milletvekili Tunç konuşmalarında, “Tek başına iktidar olabilecek olan yalnızca AK Parti var, muhalefet partilerinin 7 haziranda aldıkları oylar ortada, hepsi birleşse yine AK Parti’nin oyuna yetişmiyor, koalisyon kurmamak, AK Parti’yi köşeye sıkıştırmak için ellerinden geleni yaptılar, herşeye hayır diyerek siyasi belirsizliğe yol açtılar, 1 kasım’da da aynı sonucun çıkması durumunda ülkemize yazık olur, bu nedenle geçmişte hangi partiye oy verirse versin bu seçimde tüm hemşehrilerimizin ülkemizin geleceğini düşünerek, milletimizin huzurunu düşünerek oy kullanacaklarına inanıyoruz, bu seçim milletvekili seçimlerinin ötesine geçmiştir, bu seçim ülkemizde istikrarın tesisine evet mi diyeceğiz hayır mı diyeceğiz bunun seçimidir” dedi.

“AK Parti’yi tek başına iktidara getirmemek için terör eylemlerini başlattılar” diyen Milletvekili Tunç, terör eylemleri başladıktan sonra operasyonlar başladığı halde, ‘AK Parti tek başına iktidar olmak için operasyon başlattı, savaş başlattı’ diyen Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ı sert bir şekilde eleştirdi.

Tunç, bu söylemler terör örgütlerini masum gösterme, devleti suçlu gösterme anlamına gelir. Terörün ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. HDP sürekli ‘katil devlet’ diyor, ancak CHP’nin bu konuda terör örgütlerini eleştirmesi gerekirken, devleti, hükümeti suçlaması büyük bir talihsizliktir, karanlık güçlerin hedefinde Türkiye var, ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere milletimiz gereken cevabı verecek, terörle mücadeledeki kararlılığımız devam edecek, 1 kasımda sandık sonuçlarını terörle etkilemek isteyenlere cevabı milletimiz verecek” şeklinde konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç konuşmasının devamında 7 Haziran seçimleri sonucunda, muhalefet partilerinin uzlaşmaz tutumu nedeniyle koalisyon kurulamadığını belirterek, muhalefet partilerinin ellerini taşın altına koymaktan kaçtıklarını, Anayasa gereğince seçim hükümeti kurulmak zorunda kalındığını ve tekrar seçime gidildiğini belirtti.

Milletin 7 Haziranda AK Parti’yi yüzde 41 ile birinci parti yaptığını hatırlatan Milletvekili Tunç, CHP’nin yüzde 24, MHP’nin yüzde 16, HDP’nin de yüzde 13 ile parlamentoda temsil edildiğini söyledi.

2002 seçimlerinde yüzde 34’le 367 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 13 yıl sonra bu oy oranından daha fazla bir oy almasına rağmen, meclise 4 parti girmesi nedeniyle 258 milletvekili çıkardığını belirten Milletvekili Tunç, milletimiz 7 haziranda AK Parti’den vazgeçmediğini, Başbakanın AK Parti’den çıkmasını istediğini, muhalefetin ise ortak olarak hükümette yer alması gerektiği mesajını verdiğini söyledi.

AK Parti’nin milletin sandıkta verdiği mesajı aldığını ve koalisyon için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Milletvekili Tunç, muhalefet partilerinin ise ellerin taşın altına koymak istemediklerini, her biri kırmızı çizgiler öne sürerek, koalisyondan kaçtıklarını ve milletin verdiği mesajı almadıklarını, kendilerine güvenen seçmenlerin oylarını çöpe attıklarını söyledi.

1 Kasım seçimlerinde de aynı tablo ile karşılaşılmaması için tek başına iktidarın şart olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bunun da ancak AK Parti ile sağlanabileceğini, 1 Kasım seçimlerinin huzur ve istikrarın anahtarı olduğunu, milletimizin bu anahtarla, ülkemizin aydınlık yarınlarının kapısını açacağını söyledi.

Tunç, AK Parti’nin seçim beyannamesinde asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması, gençlere iş kurmaları için 40 bin lira hibe, çiftçimize 30 bin lira hibe verilmesi, ilk kez işe giren gencimizin bir yıllık maaşının devlet tarafından karşılanması, aralarında Bartın’ın da bulunduğu 51 ilde sigorta teşviğinin 10 işçiden az işçi çalıştıran işyerlerine de uygulanması, çok sayıda işçi çalıştıran işverenlere devlet tarafından anahtar teslim fabrika yapılması, yeni ticarete atılan gençlerimizden 3 yıl gelir vergisi alınmaması, yem ve gübreden KDV’nin kaldırılması gibi gençlere, esnafa, sanayiciye ve çiftçiye yönelik istihdam ve üretimi artıran önemli müjdelerin yer aldığını söyledi.

Milletvekili Tunç, emekli maaşlarının AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında en düşük SGK emekli maaşının 252 lira olduğunu hatırlatarak, bu gün 1000 liranın üzerine çıktığını, 7 haziran seçimleri öncesi memur emeklilerimize ve 1000 liranın altında maaş alan SGK emeklilerimize 100 lira seyyanen zam yapıldığını söyledi.

1000 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimiz ise bize niye verilmedi şeklinde eleştiri de bulunduklarını belirten Milletvekili Tunç, 1 kasım seçim beyannamemiz ile tüm emeklilerimize seyyanen aylık 100 lira yılda 1200 lira ek ödeme yapılacağını, ortalama 100 lira da enflasyon zammı ile birlikte emeklimizin yılda 2400 lira maaşlarına zam yapılmış olacağını bunun da emeklimizin alım gücünü artıracak önemli bir iyileştirme olduğunu söyledi.

Emeklilerimizi 250 lira aylık taksitle konut edindireceklerini belirten Milletvekili Tunç, Bartın’da emekliler için yapılacak 108 dönümlük arsayı TOKİ’ye teklif ettiklerini, arsa işlemleri tamamlandıktan sonra inşaatlara başlayacaklarını söyledi.

Esnaf olan ve çalışan emeklilerimizin maaşlarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılacağını belirten Milletvekili Tunç, bunun da emeklimiz için önemli bir müjde olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile