AK Parti MKYK Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: (1) 'Ana muhalefet partisi sözcüsünün yaptığı açıklamalarla ilgili bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle kendi partileri içerisinde beş ayrı kanadın olduğu, milletvekilinin ayrı, genel başkanının ayrı konuştuğu, bir milletvekili, genel başkan yardımcısı PKK cenazesine katılırken, diğer bir milletvekilinin DHKPC'li bir teröristin adliye önündeki müdahili pozisyonunda olduğu, öbür taraftan yerli ve milli hassasiyetleri olan başka bir milletvekilinin bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği, her kafadan bir ses çıkan ve genel başkanının sabah söylediğinden akşam vazgeçtiği bir siyasi partinin AK Parti'ye tutarlılık konusunda ders vermesi söz konusu değildir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Ana muhalefet partisi sözcüsünün yaptığı açıklamalarla ilgili bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle kendi partileri içerisinde beş ayrı kanadın olduğu, milletvekilinin ayrı, genel başkanının ayrı konuştuğu, bir milletvekili, genel başkan yardımcısı PKK cenazesine katılırken, diğer bir milletvekilinin DHKP-C'li bir teröristin adliye önündeki müdahili pozisyonunda olduğu, öbür taraftan yerli ve milli hassasiyetleri olan başka bir milletvekilinin bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği, her kafadan bir ses çıkan ve genel başkanının sabah söylediğinden akşam vazgeçtiği bir siyasi partinin AK Parti'ye tutarlılık konusunda ders vermesi söz konusu değildir." dedi.

Partisinin genel merkezinde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Ünal, sözlerine kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'e Allah'tan rahmet ve ailesine başsağlığı dileyerek başladı.

Önlerinde yoğun bir gündem bulunduğunu belirten Ünal, TBMM çalışmalarının başlayacağını, AK Parti'nin kongre sürecinin devam ettiğini, 6-7-8 Ekim'de de Afyonkarahisar'da istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştireceklerini hatırlattı.

Ünal, 26'ncısını gerçekleştirecekleri istişare ve değerlendirme toplantısının son derece önemli olduğunu, 16 yıl boyunca partinin bütün kurullarıyla, organlarıyla bir araya gelerek istişarelerini yaptıklarını ifade etti.

AK Parti'nin istişare ile kurulduğunu ve tüm kararlarını istişareyle alan bir parti olduğunu dile getiren Ünal, "2001 yılından bu yana en kapsamlı istişare toplantılarımızdan birisini gerçekleştireceğiz. Bizim aynı zamanda bugün yaptığımız toplantıda 2019 yılında yaşayacağımız ardı ardına seçimler var. Türkiye'nin önce yerel seçimler, mart ayında sonra kasım ayında yaşanacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri dolayısıyla AK Parti'nin ciddi şekilde bugünden hazırlık yapmaya başladığını söyleyebilirim." diye konuştu.

MYK ve MKYK toplantılarında konuları bu çerçevede ele alarak değerlendirdiklerini belirten Ünal, "Bizim ısrarla altını çizdiğimiz bir şey var, milletimizin teveccühüyle 15 yıldan beri AK Parti'yi iktidar yapan bu aziz milletin 15 yıllık teveccühünün sonucunda artık Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi birleşmiştir, AK Parti bunun sorumluluğuyla hareket etmektedir. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan olaylara AK Parti bu sorumlulukla bakmaktadır. Dolayısıyla bölgedeki yeni sorunlara ve yeni krizlere AK Parti yine aynı sorumlulukla bakmaktadır. Bu yüzden en küçük bir zafiyet, en küçük bir tereddüt hali söz konusu olmadan son derece dikkatli ve titiz bir şekilde hem iç hem de dış gelişmeleri hassasiyetle takip etmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, referandum konusunun yanı sıra Almanya'daki seçimler ile Türkiye'nin iç güvenlik konularının değerlendirildiğini bildirdi.

Ünal, açıklamasında ayrıca ana muhalefet partisi sözcüsünün yaptığı açıklamalarla ilgili de birkaç şey söylemek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle kendi partileri içerisinde beş ayrı kanadın olduğu, milletvekilinin ayrı, genel başkanının ayrı konuştuğu, bir milletvekili, genel başkan yardımcısı PKK cenazesine katılırken, diğer bir milletvekilinin DHKP-C'li bir teröristin adliye önündeki müdahili pozisyonunda olduğu, öbür taraftan yerli ve milli hassasiyetleri olan başka bir milletvekilinin bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği, her kafadan bir ses çıkan ve genel başkanının sabah söylediğinden akşam vazgeçtiği bir siyasi partinin, AK Parti'ye tutarlılık konusunda ders vermesi söz konusu değildir. Bunun özellikle altını çizmek isterim."

AK Parti'nin, 15 yıldan beri Türkiye'yi iktidar sorumluluğunun gerektirdiği büyük bir hassasiyetle yönettiğini vurgulayan Ünal, "Bugüne kadar karşılaştığı her krizi iyi bir kriz yönetimiyle aşan, aynı zamanda AK Parti'ye çıkarılan engelleri de geçmişte kapatma davalarından 367 saçmalığına, 'Gezi'sinden 17-25 Aralık'ına, 15 Temmuz işgal girişiminden ekonomimize dönük yapılan operasyonlara varıncaya kadar AK Parti'ye, AK Parti nezdinde de Türkiye'ye yapılan bütün operasyonları bertaraf etmiş, bütün krizleri yüksek bir siyasi akılla yönetmiş bir partidir AK Parti. Dolayısıyla öncelikli olarak bu konuda henüz bir iç bütünlük oluşturamamış bir siyasi partinin AK Parti'ye dönük söz söyleme hakkına sahip olabilmesi için öncelikle kendi iç bütünlüklerini, iç söylem birliklerini oluşturmaları gerekir." diye konuştu.

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile