AK Parti MKYK Üyesi Baybatur Açiklamasi 'Millet Ittifaki Ikbali HDP'ye Bagladi'

AK Parti MKYK Üyesi Baybatur Açiklamasi 'Millet Ittifaki Ikbali HDP'ye Bagladi'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in HDP’nin legal oldugu yönündeki açiklamalarini sert bir dille elestiren AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “HDP mesruysa neden açik ittifak yapmiyorsunuz?" diye sordu. Millet Ittifaki’nin ikballerini HDP’ye bagladigini belirten Baybatur, HDP’nin Millet Ittifaki’nda çimento görevi gördügünü, bunu da son dönemde CHP ve IYI Parti cephesinden gelen açiklamalarin teyitledigini söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Türkiye’de Kürt sorunu degil, PKK sorunu oldugunu vurgulayan Murat Baybatur, CHP lideri Kiliçdaroglu’nun önce bir Kürt sorunu tanimlayip ardindan ‘Kürt sorununu HDP’yle çözebiliriz’ diyerek HDP’ye mesruiyet kazandirma çabalarina bir yeni halkayi da IYI Parti lideri Meral Aksener’in ekledigini söyledi.

HDP’li Sezai Temelli’nin Kiliçdaroglu’na "Çözümün adresi ve asil muhatabi Imrali’dir" sözleriyle yanit verdigini hatirlatan Baybatur, CHP’li Engin Özkoç’un Twitter sayfasindan paylastigi, HDP’li bir grup baskan vekilinin kapali oturumda TBMM kürsüsünden; "Biz Türkiye’nin 25 eyalete bölünmesini istiyoruz. Eyalet baskanlarinin TBMM’ye gelmesini istiyoruz. Her eyaletin yeralti zenginliklerinin kendisine ait olmasini istiyoruz. Özerklik hakkimizin sakli olmasini istiyoruz. Iki kurucu unsurun olmasini istiyoruz, Türk kurucu unsuru, Kürt kurucu unsuru" sözlerine vurgu yaparak, hal böyle iken kendisini milliyetçi kimlikle açiklayan IYI Parti lideri Meral Aksener’in HDP’yi legal bir parti olarak tanimlayarak, HDP’ye mesruiyet kazandirma çabalarinin ülke için planlarinin ne oldugunu açikça gösterdigini belirtti.

CHP milletvekili Gürsel Tekin’in iktidar olmalari halinde HDP’den de bakan çikarilabilecegi yönündeki sözlerine CHP’li Dursun Çiçek’in "Sicili temiz, IYI Parti ve diger milliyetçi kesimin, kimsenin itiraz edemeyecegi, PKK ile baglantisi olmayan biri, 2. tur için vadedilebilir. Dolayisiyla HDP seçmeni fire vermeden milletvekili adayina oy verebilir" sözleriyle katki sundugunu animsatan Baybatur, CHP’li Aykut Erdogdu’nun ‘Gönlümdeki Cumhurbaskani adayi Selahattin Demirtas, insallah keske seçilebilse’ ifadelerinin Millet Ittifaki için HDP’nin çimento görevi gördügünün açik delili oldugunu söyledi.



HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan’in Istanbul seçimlerinde Millet Ittifaki’yla ittifak yaptiklari, yeni dönemde daha açik daha seffaf ittifaklar kuracaklari yönündeki açiklamalarinin ardindan CHP ve IYI Parti’nin HDP’nin kapatilmasina karsi çikarak HDP’ye mesruiyet kazandirma yarisina giristigini belirten Baybatur, Aksener’in HDP’yi legal olarak tanimlayip ‘Basbakanliga adayim’ sözleriyle iktidar olabilmelerinin yolunun HDP’den geçtigine isaret ederek, tabanina HDP’ye sicak bakmaya alismalari gerektigi mesaji verdigini kaydetti.

“HDP mesruysa neden açik ittifak yapmiyorsunuz? diye soran Baybatur, “HDP’nin hukuken bir siyasi parti görünümünde oldugunu biliyorlar ama HDP’yle ittifak yapmanin mesru olmadigini çok iyi biliyorlar. Toplum nezdinde, ahlaken, siyaseten, sosyolojik olarak HDP’yle yan yana görünmenin mesrulugu onlarin gözünde de yok. Ama söylemde mesru olarak tanimlayarak tabanlarina kabul ettirmeye çalisiyorlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile