Ak Parti Mkyk Üyesi Ünal: 28 Şubat Sürecinin Yüz Binlerce Mağduru Oldu

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Mahir Ünal, postmodern darbe dedikleri 28 Şubat sürecinin on binlerce, yüz binlerce mağduru olduğunu söyledi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Mahir Ünal, postmodern darbe dedikleri 28 Şubat sürecinin on binlerce, yüz binlerce mağduru olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, Türkiye’nin zor ve sıkıntılı bir süreci AK Parti iktidarıyla geride bıraktığını belirtti.

Türkiye heyecanıyla hem Yozgat’ın hem Türkiye’nin sorunlarını paylaşmak ve seçim sürecinde yapılması planlanan işlerle ilgili konuşmak için Yozgat’a geldiğini ifade eden Ünal, "Türkiye Buluşmalarının 3’sünü düzenliyoruz. AK Parti‘de siyaset etmek için baktığınızda, bizzat kendi milletiyle içinden geldiği, içinde bulunduğu anneniz, bacınız ve kardeşiniz olan akrabanızla her şeyden önemlisi halkınızla her zaman yüz yüze buluşmayı ve gözünün içine bakabilmeyi gerektirdiği için AK Parti siyaseti, bunun bir uzantısıdır.” dedi.

Türkiye’de Refah Partisi‘nin seçimleri kazanmasıyla yeni bir darbe süreci başladığını hatırlatan Ünal, "Postmodern darbe dedikleri 28 Şubat süreci başladı. Bu sürecin on binlerce, yüz binlerce mağduru oldu. Özgürlükler sonuna kadar kısıtlandı ve yeniden ülke bir cendereye alınmak istedi. 28 Şubat‘ın en ağır bedellerinden biri Türkiye maalesef ekonomik anlamda soyulması oldu. Ama daha tehlikeli bir şey oldu, o da 60 ve 80 darbesidir. Aradaki muhtıraları saymıyorum. Asker darbesini yapar. Toplumu sağ ve sol diye tashih eder, bir süre sonra kışlasına çekilir, siyasetin alanını düzenler, siyasetçilere haddini bildirir, sağdaki siyasetçiler ve soldaki siyasetçiler belirlenir ve asker geri çekilirdi. Fakat 28 Şubat‘ta bu böyle olmadı. Sağ ve solun dışında adeta rejimin merkezine bir darbe vurdu. Ve sistem orta yerinde kırıldı.” diye konuştu.

Türkiye‘nin büyük sıkıntıları AK Parti iktidarı sayesinde geride bıraktığını ifade eden Ünal şöyle devam etti: “AK Parti iktidarının 2001 yılında kurulması ve 2002 yılında iktidar olmasından sonra ülkemiz AK Parti iktidarı sayesinde içerde ve dışarıda çok başarılı çalışmalar yürüttü. AK Parti olmasaydı maalesef Türkiye’mizi çok kötü günler bekliyordu. Peki, bu son 8 senede ne oldu? AK Parti iktidar olduktan sonra şu cümleyi çok sık duymaya başladık. ‘Her ne pahasına olursa olsun AK Parti‘den kurtulmalıyız.‘ Yani ülke yanmış yıkılmış umurlarında değil, yalnızca her ne pasına olursa olsun AK Parti‘den kurtulmalıyız diyebiliyorlardı. Neden böyle diyorlardı, çünkü ilk defa Demokrat Parti‘den sonra ilk defa millet büyük çoğunlukla kendi iradesini, teveccühünü AK Parti‘den yana kullandığı için, milletin gücünün nelere muktedir olduğunu bildikleri için ‘bu birlikteliği daraltmalıyız‘ sevdasına kapıldılar. Şimdi yavaş yavaş görüyoruz. 2003 ve 2004 yılında ne darbe planları yapıldığını görüyoruz. Ve şimdi şunu da görüyoruz. Amerika‘nın dışişlerinin Türkiye’den gönderdiği bilgi notlarının internette deşifre olmasıyla birlikte medyanın darbeye zemin hazırlamakta, nasıl rol oynadığını görüyoruz.”

28 Şubat sürecinde bağımsız yargının Genelkurmay‘a giderek işbirliği içinde hareket ettiğini ifade eden Ünal, “28 Şubat sürecinde adına bağımsız denilen yargının gidip Genelkurmay‘da nasıl bir istihbarat aldığını hep birlikte görüyoruz. Bu 8 yılda AK Parti bir yandan statükocularla savaşırken, bir yandan bu milletin güvenliğini özgürlüğünü ve adaletini yeniden kurmaya çalıştı. Öbür taraftan büyük bir global küresel ekonomik krize rağmen Türkiye’yi güvenle krizin içerisinden geçirmeyi başardık.” şeklinde konuştu.

Konferansa AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Mehmet Çiçek, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, belediye başkanları, ilçe başkanları, Baro Başkanı Yusuf Başer, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurullah Nurdoğan ve partililer katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile