Ak Parti Nevşehir Milletvekili Köybaşı'dan Nevşehir İle İlgili Açıklamalar

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Köybaşı'dan Nevşehir İle İlgili Açıklamalar

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, "Yıllardan beri halının altına süpürülen sorunları torunlara aktarmadan, çözme çabası içerisindeyiz" dedi.

Nevşehir'i son 8 yıllık iktidarları döneminde daha gerçekçi yatırım çalışmaları ile modern ve çağdaş kent haline getirme mücadelesi içerisinde olduklarını vurgulayan Köybaşı, "Türkiye'nin ve birçok dünya ülkesinin yakından tanıdığı bir şehir olmasına karşın 1954'den günümüze kadar ulaşan, değeri ile örtüşen etkin hizmetleri alamadığı için gelişme ve kalkınma içerisine girememiş Orta Anadolu'nun dünyaya açılan en önemli kapısı konumundaki Nevşehir'i, gerek alt yapı ve gerekse üst yapı hizmetleri ile birleştirip, daha yaşanılır bir kent haline getirme kararlılığı içerisinde hareket edip, sorunları hep çözme yönünde çaba harcadık. Sorunları halının altına süpürmekle sorunun çözülemeyeceğinin farkında olarak, bu yönde halkımızın da ciddi bir duyarlılık ortaya koyduğuna inanıyorum. Hiç bir şekilde yıllardan beri ele alınan ancak kaynak ve proje olmadığı için yerine getirilemeyen temel anlamdaki üniversite, Organize Sanayi, Avanos-Ürgüp ve Gülşehir Köprülü Yol Kavşakları, ilçelerin tamamının duble yollarla birbirine bağlanması, Kozaklı ilçesindeki 212 yatak kapasiteli Kozaklı Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Merkezi, Tuzköy beldesindeki 245 kanser konutu ve sosyal yaşam alanları, Nevşehir Kapadokya Havalimanından günlük uçuşların sağlanması gibi, geçmiş yıllarda çözümü mümkün olmayan hizmetlerden Nevşehir'i yararlandırır hale getirdik" dedi.
Nevşehir kent merkezinde de Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de geleceğe ışık tutacak projeleri ile Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi, Atık Su Arıtma Tesisi, 324 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nin tamamlandığını ifade eden Köybaşı, Modern Pazaryeri, Şehitlik Köprülü Kavşağı, Güney Çevre Yolu ve Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin de önümüzdeki günler içerisinde halkın hizmetine kazandırılmasının planlandığını kaydetti.
Yılda 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde turizme odaklanan ekonomik köklü alt yapının ciddi istihdam imkanları ile de şekillendirilmesi ile bölgede Nevşehir'in önemli bir merkez üssü haline geldiğini anlatan Köybaşı, "Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere değerli hükümet üyeleri bu güne kadar Nevşehir adına isteklerimizi geri çevirmedi. Tutarlı, kararlı ve geleceğe yönelik vizyonu olan yatırımlarımızla Nevşehir, önemli bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Orta Anadolu'nun yatırımları ile ciddi ve tutarlı projeleri ile Türkiye'de hızla yükselen yıldızı olan Nevşehir daha yaşanılır bir kent olgusu içerisinde yüzyılın dev yatırımları ile kısa sürede tanıştığı bir şehir olmuştur. Ancak bu hizmetleri de yeterli görmüyoruz. Nevşehir bu kararlı çabalarla Dev bir şehir haline kısa sürede gelecektir" ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile