Ak Parti‘nin Göçmen Adayı Sait: İzmir, Chp‘nin Arka Bahçesi Değil

AK Parti İzmir 1.

AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, İzmir‘in CHP‘nin kalesi veya arka bahçesi gibi görülmesinin yalnış olduğunu söyledi. CHP‘nin İzmir‘de yüksek oy olmasının önüne bu dönemde geçeceklerini savunan Sait, göçmen kökenli olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Göçmenlerle ilgili 15 sivil toplum kuruluşunun kendisini desteklediğini aktaran Sait, bugüne kadar İzmir‘de seçilen belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun da göçmen kökenli olduğunu vurguladı.

Balkanlar‘la İzmir arasında köprü olacağını kaydeden Rifat Sait, "Göçmenlerde Balkan aidiyet duygusu var. Bunu milliyetcilik duygusuyla söylemiyoruz. Balkanlar, Türk ve Müslümandır, sadece bir coğrafya olarak söylüyoruz." dedi.

Geçmişte Kosova, Makedonya ve Bulgaristan‘da çok sıkıntılar yaşandığını hatırlatan AK Parti adayı Sait, "Komünizmin baskısından ezildik. Biz orada sıkıntı çekerken burada sol içerikli bir partiye gidebilir miyiz? Gidemeyiz. İzmir‘de bazı dönemlerde CHP‘ye olan teveccüh, adaylarla alâkalıdır. Göçmen vatandaşlar, kendine yakın hissettiği adayları ister istemez destekliyor. Bu dönemde ise İzmir‘de önyargıyı yıkacağız. AK Parti, benim gibi bir göçmeni aday göstererek bu önyargıyı yıktı. Ben de seçilirsem özellikle Balkanlar‘a yönelik çok ciddi çalışmalar yapacağım." şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile