Ak Parti‘nin Kadın Aday Adayları

Mersin‘de 26 kadın, 12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti‘den milletvekilliği için aday adayı oldu. Bu adaylardan biri olan Güllü Can, bu sayının yetersiz olduğunu savundu.

Mersin‘de AK Parti‘den milletvekilliği için aday adayı olanların sayısının 118‘e ulaştığı bildirilirken, bu sayının 26‘sının bayan, 4‘nün de engelli olduğu ifade edildi. Bayan aday adaylarından biri olan ve 12 Haziran‘daki genel seçimlerde milletvekili seçilebilmek için makine mühendisi olarak görev yaptığı Mersin PTT Başmüdürlüğü‘ndeki görevinden istifa eden Güllü Can, kadın aday adayları sayısının daha fazla olması gerektiğini söyledi. Ülkemizdeki kadın ve erkek nüfusunun dengeli olmasına rağmen bu dengenin siyaset dahil bir çok alanda erkek lehine bozulduğunu dile getiren Güllü Can, bayanlar için sosyal hayatta ve iş dünyasında faydalı olacak güzel ve çok verimli düşünceleri olduğunu söyledi. Siyasete bayan bakış açısı ve anne dokunuşu sağlamak istediğini ifade eden Güllü Can, "Bu konuda destek alacağımdan eminim ve bunun gururunu şimdiden yaşıyorum. İnsanları sevmek ve sevgisini kazanmak çok güzel bir duygu. Bunu siyasette kullanmak istiyorum" dedi.

Yaşamı boyunca etrafındaki olaylara hep duyarlılık gösterdiğini belirten Güllü Can, "Doğru bildiğim her konuda insanların yönlendirdim, destekledim ve teşvik ettim. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaklaşık 15 yıl çalıştım ve bu süre içinde özellikle bayanların eğitim ve öğretiminde büyük eksiklik olduğun gördüm ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptım. Tam da bu süreçte AK Parti oluştu. Partinin tüzüğünü ve görüşlerini kendi düşüncelerimde bulunca büyük bir güvenle destekledim" diye konuştu.

Güllü Can, 2004 yılı yerel seçimlerinde Mezitli ilçesinden belediye başkan adayı olarak seçimlere katıldığını ve 2007 yılı genel seçimlerinde de milletvekili aday adayı olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile