Ak Parti Olağan Büyük Kongresi'nde Engelliler Unutulmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “İlklerin partisi olan AK Parti, siyaset tarihinde yine ilklerden birini gerçekleştirerek, 4. Büyük Kongre’de çok özel düzenlemelerle bu kongreye engellilerimizin aktif olarak katılımını sağlamış olacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yazılı bir açıklama yaparak, 30 Eylül’de düzenlenecek AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’nde engelliler için bazı düzenlemeler yaptıklarını kaydetti.

Hotar, AK Parti 4. Olağan Kongresi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatarak, ilk defa bu kongrede engellilere yönelik ulaşılabilirlik ile ilgili ciddi ve örnek düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Hotar, kongreye ‘Engelleri Aşan Büyük Hedef 2023’ sloganı ile yüze yakın engelli vatandaşın, engelliler alanında çalışmalar yapan akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin misafir olarak davet edildiğini ifade ederek, “Kongre sürecinde engelli misafirlerimize yönelik yapılan çalışmalar arasında, görme engelli misafirler için Braille Alfabesi ile hazırlanmış davetiye, partimizin on yıllık hizmetlerini anlatan icraat kitapları, yaka kartları, bedensel engelli misafirlerimizin transferini sağlayacak engelli araç ve engelli otoparkları ayarlandı” ifadelerini kullandı.

Görme engelli misafirlerin salona rahat erişimlerini sağlayacak yer takip çizgisinin düzenlendiğini belirten Hotar, engelli vatandaşların girişlerini VIP kapısından yapacaklarını söyledi.

Hotar, salon içerisinde engellilere uygun, sahneye en yakın tribünde oturma yerlerinin ayrıldığını anlatarak, işitme engelli misafirler için görevlendirilen 3 işaret dili tercümanı ve özel deneyimli personelin görev yapacağını kaydetti.

Hotar, AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde her tür engelin aşılması adına bir organizasyon yapıldığını belirterek, “AK Parti, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında etkin ve aktif olması yönünde çok önemli çalışmalar yapmıştır. Yine ilklerin partisi olan AK Parti, siyaset tarihinde yine ilklerden birini gerçekleştirerek, 4. Büyük Kongre’de bu çok özel düzenlemelerle bu kongreye engellilerimizin aktif olarak katılımını sağlamış olacak” dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile