Ak Parti Sandık Görevlileri Referanduma Hazırlanıyor

Ak Parti Sandık Görevlileri Referanduma Hazırlanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, referandumda 'Hayır' kampanyası yürüten muhalefet partilerinin ne istediğini kendilerinin de bilmediğini, tek amaçlarının Türkiye'de oluşmaya başlayan demokrasi ortamını baltalamak olduğunu söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, referandumda 'Hayır' kampanyası yürüten muhalefet partilerinin ne istediğini kendilerinin de bilmediğini, tek amaçlarının Türkiye'de oluşmaya başlayan demokrasi ortamını baltalamak olduğunu söyledi.
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği, 2. Bölge Seçim İşleri Toplantısı Konya, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman ve Afyon illeri ile bu illere bağlı ilçe ve belde teşkilatlarının seçim işleri başkanlarının katılımıyla Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek'in yanı sıra, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Halide İncekara ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir
Akyürek ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda referandumun önemi, yapılması gerekenler ve teşkilat mensuplarının referandum sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar ele alındı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, iktidarı ile Türkiye'nin Ortadoğu'da lider, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Türk Cumhuriyetleri'nde yaşayan insanların umut beklediği ülke konumuna geldiğini söyledi. İpek, bu durumda Türkiye'nin sorumluluklarının arttığını kaydetti.
12 Eylül'de yapılacak referandumun Türkiye için önemli bir şans olduğunu ifade eden İpek, Türkiye'nin yıllardır askeri anayasa ile yönetilmeye çalışıldığını, bunun sona ermesinin zamanının geldiğini bildirdi. İpek, "Halkımız 82 anayasasını istemiyor. Artık değişmesinin zamanının geldiğini biliyor. Bu doğrultuda bir paket hazırlandı, önemli değişiklikler yapılıyor. Bu pakete her kesimden destek geliyor. Türkiye artık kabuğunu kırıyor ve bambaşka bir ülkeye doğru gidiyoruz. Tüm dünya ülkelerinin gözü bizim
üzerimizde. Buna inanın. Ama önce bu anayasaya değiştirmeliyiz. Muhalefet partilerinin ne istediğini kendileri de bilmiyor. Tek amaçları Türkiye'de oluşmaya başlayan demokrasi ortamını baltalamak" diye konuştu.
Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Halide İncekara ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş da toplantıda sunum yaparak partililere referandumda yapacakları ve dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile