Ak Parti Sivas İl Danışma Meclisi Toplantısı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızı inşallah en yüksek oyla seçeceğiz. Bu, demokrasimizi daha da güçlendirecek ve geleceğe olan umutlarımızı artıracaktır" dedi.

Yılmaz, Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Sivas İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki seçimlerde dış güçlerin muhalefetle birlikte hareket ettiğini ve seçim sonuçlarını etkilemek istediğini belirterek, "Bu sonuca ulaşabilmek için hukuka aykırı her yolu mübah gördüler. Hukuka aykırı her yolu mübah görenler, iç ve dış güçlerle iş birliği halinde bu seçimlerde sosyal medya üzerinde asimetrik bir kampanya yürüttü. Bu yerel seçim, yedi düvele rağmen AK Parti'nin başarısıyla sonuçlanmıştır. İktidarın yıpranması beklenirken, muhalefet bu seçimden yıpranarak çıkmıştır" diye konuştu.

Bu milletin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli tartışmaların odağında tutmaya çalışanların planını oylarıyla boşa çıkardığını vurgulayan Yılmaz, seçimlerde yürütülen aleyhte kampanyaların etkili olmadığını söyledi.

Yılmaz, Türkiye'de CHP ve MHP'nin oy oranlarında belli bir yüzdenin üzerine çıkmasının mümkün olamayacağını savunarak, "Aziz milletimiz, AK Parti'nin, ülkenin birliğinin çimentosu olduğunu görmüştür. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin devamına bu seçim sonuçlarıyla da milletimiz devam kararı vermiştir. Bu millet, tek millet, tek devlet ve tek vatan olarak devam edecekse, AK Parti iktidarının devam etmesi lazım" ifadesini kullandı.
Muhalefet partilerinin doğu illerinde aldığı oy oranlarına değinen Bakan Yılmaz, "Doğu'da ve Güneydoğu'da olmayan bu partilerin Türkiye'nin en önemli sorunu olan terör sorununun çözümünde bölgede muhatap bulamayacakları aşikardır. Barış sürecini sürdürecek tek partinin AK Parti olduğu da bu seçim sonuçlarıyla teyit edilmiş durumdadır" dedi.

Yılmaz, ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha büyük heyecanla gireceklerini dile getirerek, "İlk defa halk oyuyla seçilecek cumhurbaşkanımızı inşallah en yüksek oyla seçeceğiz. Bu, demokrasimizi daha da güçlendirecek ve geleceğe olan umutlarımızı artıracaktır" şeklinde konuştu.


- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem'in konuşması
Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise 30 Mart'taki yerel seçimlerin genel seçim havasında geçtiğini ve mevcut iktidara olan güveninin tazelendiğini söyledi.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdem, "İnşallah bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de tarihi zaferle çıkacağımızdan en ufak bir tereddütüm yok. Onu da başaracağız çünkü ilk defa millet, kendi başkanını seçecek. Halkın istediği, cumhurbaşkanı olacak. Bu da gerçekten demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin geleceği açısından bir milat olacak" diye konuştu.

Erdem, ülkenin temel probleminin muhalefet olduğunu savunarak, "İnşallah muhalefet, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 30 Mart seçimlerinde seçtiği yolu izlemez, daha seviyeli ve daha doğru bir kampanya yürütür çünkü bu ülkenin daha kaliteli bir muhalefete ihtiyacı var" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile