AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Katliam Ve Nefret Siyaseti Üretmeye Çalisanlara Asla Müsaade Etmeyecegiz'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Katliam ve nefret siyaseti üretmeye çalisanlara asla müsaade etmeyecegiz” dedi.

Konya’nin Meram ilçesinde ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü saldiriyi lanetleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, olayin faillerinin en agir sekilde cezalandirilacagini söyledi.

Yasanan bu aci olayin iki aile arasindaki husumetten ortaya çiktigini belirten Çelik, olayi etnik bir çatisma gibi göstermeye çalisanlara da tepki gösterdi.

Olaya iliskin Twitter üzerinden paylasimda bulunan Çelik, “Konya’da bir aileden 7 kisinin canice öldürülmesi hepimizin yüreklerini yakti. Bu canice eylemi lanetliyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir husumetten kaynakli gerçeklestirilen bu canice olayin failleri yakalanacak ve en agir sekilde cezalandirilacaktir. Canice gerçeklestirilen bu olayi etnik bir çatisma gibi sunanlarin amaci provokasyondur. Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif açiklamalar yapanlar, katliam siyasetinin temsilcileridir. Insanlarin acilarini suiistimal edip, Türkiye’nin kardesligini hedef alanlar, ‘nefret siyaseti’ üretiyorlar. Bu canice olayin bir husumetten kaynaklandigi bilinmesine ragmen etnik bir çatisma gibi sunulmasi Türkiye’deki kardeslige dönük bir nefret siyasetidir. Katliam ve nefret siyaseti üretmeye çalisanlara asla müsaade etmeyecegiz. Türkiye’nin birlik ve beraberligine kastetmeye çalisanlar, hedeflerine asla ulasamazlar, buna kimsenin gücü yetmez. Bu topraklar üzerindeki kardeslik, sarsilmaz baglarla birbirine baglidir. Acilar üzerinden provokasyon üretenlerin hesaplari hep bosa çikacaktir. Husumetten kaynaklanan bu canice olayi bir etnik çatisma gibi sunanlar, irkçi nefret siyaseti üretmeye çalisiyorlar. Irkçi nefret siyaseti üretmeye çalisanlarin yaptiklari büyük bir sorumsuzluk ve canice bir siyasi propagandadir. Kaybettigimiz canlara rahmet diliyoruz. Aci hepimizin acisidir” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile