AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Miçotakis'e Tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Miçotakis'e Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik," Yunanistan Basbakani Miçotakis’in bir kez daha Cumhurbaskanimizi hedef almasini kiniyoruz. Miçotakis’in Türkiye’nin "yeni Osmanlici revizyonist fantezileri canlandirmak” pesinde oldugunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandigi bir sözdür" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda su ifadeleri kullandi;

" Yunanistan Basbakani Miçotakis’in bir kez daha Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i hedef almasini kiniyoruz. Miçotakis’in Türkiye’nin "yeni Osmanlici revizyonist fantezileri canlandirmak” pesinde oldugunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandigi bir sözdür. Yayilmaci ve saldirgan politikayi Miçotakis takip etmektedir. Miçotakis, maksimalist Dogu Akdeniz politikasi ile bölge baris ve istikrarini tehdit etmektedir.

Miçotakis’in yüz ölçümü 10 kilometrekare olan, Anadolu’ya 2 kilometre, Yunan ana karasina ise 580 kilometre uzaklikta olan bir adanin 40 bin kilometrekare genisliginde kita sahanligi oldugu tezini savunmaktadir. Saldirgan ve yayilmaci politika budur.

Meis Adasi’nin kendisinden 4 bin kat daha fazla deniz alanina sahip oldugu iddiasi uluslararasi hukuka aykiridir. Böyle fantastik bir iddiasi olan Yunanistan Basbakani Miçotakis’in “yayilmacilik” iddiasiyla Sn. Cumhurbaskanimiz @RTErdogan’i hedef almasi ise trajikomiktir.

Yunanistan’in birkaç milyar euroluk borcunu dahi ödemekte zorlanan Miçotakis yönetiminin, ülkesinin silahlanma bütçesini 5 kat artirmasi Yunanistan’in barisçil amaçlara sahip olmayip Dogu Akdeniz’de saldirgan siyaset takip ettigini tüm dünyaya göstermektedir.

Yunan muhalefeti, ülkenin yabanci ülkelerin askeri üssüne dönüstügü gerçegine dikkat çekmektedir.

Miçotakis’e mesajimiz, Türk diplomasisinden kaçip ülkesini 3. devletlerin garnizonuna çevirmesinin Yunanistan’in hiçbir sorununu çözmeyecegini görmesidir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile