Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz:

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Türkiye genelinde yüzde 58, Ordu ili genelinde yüzde 64 olarak sonuçlanan 'Evet' oylarının AK Parti'nin oyu olmadığını belirterek, "Bu oy oranında evet oyu için çaba gösteren diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları da vardır" dedi

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Türkiye genelinde yüzde 58, Ordu ili genelinde yüzde 64 olarak sonuçlanan 'Evet' oylarının AK Parti'nin oyu olmadığını belirterek, "Bu oy oranında evet oyu için çaba gösteren diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları da vardır" dedi.
Parti binasında düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunan Enver Yılmaz, referandumda evet oyunun fazla çıkmasının Türkiye'nin geleceği açısından olumlu bir gelişme olacağını belirtti. Referandum sürecinde parti olarak çok yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Yılmaz, "Referandumda evet diyenler AK Parti'ye evet diyenler değildir. Ordu ili genelinde alınan yüzde 64 evet oyu oranı AK Parti'nin oy oranı değildir. Bu oy oranında evet oyu için çaba gösteren diğer siyasi partiler ve sivil toplum
örgütlerinin katkıları da vardır. Bu sebeple yüzde 64'lük oy AK parti'nin oyu değildir" dedi.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ
2001 yılında kurulduktan sonra 8 yılda 4 seçim 2 referandum geçirdiklerini, 4 seçimde birinci parti olduklarını, 2 referandumda taraf oldukları konuda sonuç aldıklarını, bu tablonun örnek alınması ve incelenmesi gereken bir durum olduğunu vurgulayan Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Yılmaz, şöyle konuştu:
"TBMM'de Anayasa değişikliği ile ilgili oylamalara katılmayan Sayın Kılıçdaroğlu, referandumda da oy veremeyerek hayır oyu verememiştir. Kendi oyuna sahip çıkamayan bu anlayışların, kendi oyunu koruyamayan bu siyasi partilerin ülkenin menfaatlerini nasıl koruyacağı merak konusudur. Üstelik gecenin 24.00'ünde basın toplantısıyla oy kullanamayışını kendisinin hatası olduğunu kabul etmiştir. Ağırlığını sandığa yansıtamayan Kılıçdaroğlu'nun bu durumu siyaset hayatının ilginç enstantanesi olmuştur. Devlet
Bahçeli ise kendi memleketinde kaybetmiştir. Hayır kampanyasında kendi ilini bile ikna edemeyen bir genel başkanın ülke insanına nasıl bir mesaj vereceği merak konusudur. Bahçeli'nin genel başkanlık sıfatı önümüzdeki günlerde tartışmaları beraberinde getirecektir."

12 EYLÜLCÜLERİN YARGILANMASI
Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Yılmaz, referandumun ana konusu olan '12 Eylül darbecilerinin yargılanması' konusunda şu açıklamayı yaptı:
"Bu sabah mesai başladığında 12 Eylül sürecinde darbe yapma hususunda fikirleri belli olan şahıslara karşı Anayasanın 15. maddesindeki değişikliğin referandum sürecinde kaldırılmasıyla birlikte hukuki süreç başlamıştır. Cumhuriyet Savcılıkları sanıklar hakkında ön incelemelerini yapıp, referandum sonuçlarının Resmi Gazete de yayınlanmasından sonra dava açılıp açılmayacağına karar verecektir. Bundan sonrası Cumhuriyet Savcılıkları ile mahkemelere ait süreçtir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile