AK Parti Teşkilatından Tabipler Odasına Ziyaret

AK Parti Teşkilatından Tabipler Odasına Ziyaret

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Tabipler Odası'nı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Avukat İbrahim Halil Fırat ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, sağlık çalışanlarının haftasını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Parti yönetimiyle birlikte Tabip Odasına ziyaret gerçekleştiren İl ve Merkez İlçe Başkanları sağlık çalışanlarının özverili ve fedakarca görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı.

Merkez İlçe Başkan Abdurrahman Dimez, kendi iktidarlarının insanı merkez alan bir parti olduklarını ve insanların sağlık hizmeti almasının bu noktada eksiksiz olması gerektiğini söyledi. Dimez, 'Son yıllarda ülke geneli olduğu gibi il genelinde de sağlık alanında çok güzel gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Tabi kibu sağlık hizmetinde 24 saat mesai merfumu olmadan sağlık hizmetini yerine getiren sağlık personelimiz başımızın tacıdır ' dedi.

İl Başkanı Avukat İbrahim Halil Fırat ise sağlık çalışanlarının çok önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek, 'Hükümet olarak, birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli gelişmelere ve yatırımlara imza attık. Ülke geneli olduğu gibi ilimizde de sağlık alanında gözle görülür bir değişim olmuştur. Özellikle son birkaç yıldır mevcut hastanelerimiz daha modern hale getirilmiş, yeni hastanelerimizin temelleri atılmış, ilçelerimizde devlet hastanesi sıkıntıları giderilmekte bazı önemli beldelerdebile sağlık birimi oluşturulmakta. Ayrıca Adıyaman ilinin sağlık alanında en büyük yatırımı olarak söyleyebileceğimiz 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Yeni Ağız ve Diş Sağlığı hastanelerimiz ve Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane binamız hizmete geçtiği zaman Adıyaman ili bana göre sağlık alanında çağ atlayacaktır ' dedi.

Tabipler Odası Başkanı Dr. Servet Kölgelier; sağlık standartlarının çok üst düzeye çıktığını belirterek, 'Ancak bu işin bel kemiği konumunda olan hekimlerimiz yıpranma pozisyonuna girmiş durumda. Büyük bir özveriyle çalışan hekimlerimiz bazen haksız şekilde saldırıya maruz kalıyor, çok uyduruk meselelerden dolayı şikayet edilebiliyor. Bu gibi konular hekimlerimizin ister istemez moral ve motivasyonlarını etkilemekte. Onun için 14 Mart gününü sadece kutlamak yetmiyor, hekimlerimizin sorunlarının çözümüiçin çaba sarf edilmesi gerektiğine inanıyorum ' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile