Ak Parti Van İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu Toplantısı

Ak Parti Van İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici, hedeflerinin özgürlükçü bir Anayasa olduğunu ifade ederek, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referandumun geçmişte aynı tarihte cereyan eden darbeye iyi bir cevap olacağını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici, hedeflerinin özgürlükçü bir Anayasa olduğunu ifade ederek, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referandumun geçmişte aynı tarihte cereyan eden darbeye iyi bir cevap olacağını söyledi.
AK Parti Van İl Başkanlığı'nın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği 'İl Danışma Kurulu'nun bu ayki toplantısı Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya, AK Parti Van milletvekilleri Kerem Altun, İkram Dinçer ve Kayhan Türkmenoğlu'nun yanı sıra İl Başkanı Mustafa Bilici, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Mustafa Bilici, 1960 darbesi sonrası 1961 yılında Anayasa değişikliği için gidilen referandumda Trabzon'un Araslı ilçesinde yaşanan bir hikayeyi anlattı. O dönemdeki referandum için hayır oyu kırmızı pusulalar ile, evet oyu beyaz pusuların bulunduğunu ifade eden Bilici, bu bayanın oyunu kullanmak üzere kabine girdiğinde hayır için kullanılan kırmızı pusulaların kabinde bulunmadığı ile karşılaştığını belirtti. Bunun üzerine kadının yetkililerden kırmızı pusulu istediğini anlatan Bilici, "Ancak yetkililer, yardımcı olmayınca kadın ise peştamalında bir avuç kadar bez parçasını yırtar ve zarfa bırakarak sandığa atar. Bu kadın tepkisini cuntacıların gölgesi altında gidilen bu referandumda darbecilere ve cuntacılar kırmızı kart göstererek dile getirir. İnanıyorum ki aziz halkımız da 12 Eylül 2010 da yapılacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda darbe anayasasına hayır, değişikliğe evet diyerek bu Anayasanın ilgili maddelerinin değişikliğinin kabulü yönünde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de evet oyu verilerek, kabul edilecektir" dedi.
Demokratik açılımda hedeflerinin tam özgürlükçü sivil bir Anayasanın oluşturulması olduğunu da sözlerine ekleyen Bilici şöyle konuştu;
"Bu sebepledir ki demokratik açılımın nihaiyi hedefine ulaşabilmesi için bu kısmi Anayasanın değişikliğinin kabul edilmesi önem arz etmektedir. 60 darbesi ile 38 düşük rütbeli subayın darbe planları yaparak bunu gerçekleştirmeleri sonrasında halkın seçmiş olduğu ülkenin başbakanı ve iki bakanı idam edilmiştir. Yaklaşık 235 general ve bir çok subay emekliliğe ayrılmak zorunda bırakılmışlardır. Bilim adamlarının ve siyasetçilerin önü kesilmiştir. Ancak buna karşın anneler yeni doğan çocuklarının isimlerini Adnan, Menderes, Aydın bırakarak tepkilerini ortaya koymuşlardır. Ve yine bu darbecileri destekleyen CHP zihniyetini 60 yıldır tek başına iktidara getirmemiştir. İşte 12 Eylül tarihinde yapılacak olan bu referandum, geçmişte yaşanan 12 Eylül darbesine en iyi cevap olacaktır. 2011 yılındaki genel seçimler öncesinde yapılacak olan bu referandum bir seçim provası olacaktır. Bu yüzden hepinizden gerekli çalışmaları yürütmenizi istiyorum."
Başkan Bilici'nin yaptığı konuşmanın ardından, Van Milletvekillerinden İkram Dinçer ile Kayhan Türkmenoğlu, Özalp'ta yaşanan patlama ile Kapıköy Sınır Kapısı'nın kara taşımacılığına açılmasının yanı sıra yapılan çalışmalara değindiler. Son olarak söz alan Milletvekili Kerem Altun ise, Anayasa Değişikliği Paketi'ndeki maddelerle ilgili slayt sunum eşliğinde katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Referandum sonrası değişikliğe uğrayacak olan maddelerin ne tür faydalar sağlayacağını anlatan Altun, bunun şimdiden Türk halkına hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından toplantı, Van milletvekilleri ile İl Başkanı Mustafa Bilici'nin katılımcıların sorularını yanıtlamaları ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile