Ak Parti Ve Chp'li Başkanların Kemeraltı Randevusu Gerçekleşti

AK Parti ve CHP İzmir İl Başkanları arasında tartışmaya eden olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı gezisi, başkanların Konak Meydanı'ındaki buluşması ile gerçekleşti

  AK Parti ve CHP İzmir İl Başkanları arasında tartışmaya eden olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı gezisi , başkanların Konak Meydanı ' ındaki buluşması ile gerçekleşti . 1 saat boyunca 11 mağaza gezebilen başkanlar
amaçlarının esnafın sıkıntılarını dinlemek ve hükümet ile yerel yönetim arasında iş birliği sağlamak olduğunu vurguladılar .
Günlerdir AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun arasında Kemeraltı Çarşısı ' nı birlikte dolaşma önerisi nihayet bugün gerçekleşti . Konak Meydanı Saat Kulesi önündeki randevuya ilk olarak CHP İzmir İl Başkanı Bulgun geldi . Kısa bir süre sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak buluşma noktasına iştirak etti . Kemeraltı Esnaf Birliği Başkanı Mehmet Gülaylar ' ın eşlik ettiği iki il başkanı ziyaret öncesi kısa açıklamalarda bulundu . Buluşmanın siyasi anlamda bir eksi ya da
artı oluşturmadığını ifade eden Başkan Gülaylar , " Burası çekişme noktası değildir . İki İl başkanımızın da bir araya gelerek esnaf ziyaretinde bulunması çok önemli . Bundan ötürü çok duygulandım " dedi .

" ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAK İSTİYORUZ "
" Çözüm üretemez iseniz ; sorunun parçası olursunuz " diyen AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak konuşmasında , " Siyasi şov yapmaya gelmedik Hükümet ve yerel yönetim olarak Kemeraltı esnafının sıkıntılarını dinleyerek çözüm üretmek için buradayız " ifadelerini kullandı .
CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ise , " Bu tesadüf bir ziyaret değil . Amacımız İzmir ' e hizmet olduğu için esnafımızın sıkıntılarını dinleyeceğiz . Yerel yönetim olarak bizim üzerimize düşen bir görev varsa bunları dikkate alacağız . Hükümet olarak ise Sayın Kabak ilgilenecektir " diye konuştu .
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar İl Başkanları Kabak ve Bulgun ' un koluna girerek ziyarete başladılar . Ancak iddialara göre ziyaret edilen ilk giyim mağazasının AK Parti İl Başkan yardımcısı Habib Sünbül ' e ait olduğu gerekçesi ile bazı CHP ' liler Başkan Bulgun ' u kolundan çekerek mağazadan çıkarmak istediler . CHP ' li üyeler Başkan Kabak ' a yönelik ; " Adrese teslim özel ziyaret gerçekleştirmiyoruz . Sizin parti programınıza özel olarak hizmet etmiyoruz " diyerek karşı çıktılar .
Ziyaretlerine daha sonra Dernek Başkanı Gülaylar ile birlikte devam eden İl Başkanları Kabak ve Bulgun , daha sonra bir restoran bahçesine oturarak basın mensuplarını bilgilendirdiler . Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar hiper
marketler yasası , bağ-kur primlerini ödeyemeyen esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanamadığı , vergilerini ödeyemeyen esnaf sıkıntıları ile işportacılığa karşı çözüm önerilerinin sunulduğu iki ayrı dosyayı yerel yönetim ve hükümet temsilcileri olarak İl Başkanlarına teslim etti . Bu sırada çevreden bazı esnaf vatandaşlar , ' Kiralar ne kadar biliyor musunuz? Bunu niçin sormuyorsunuz? ' ' Burası Tarihi Kemeraltı Çarşısı olmaktan ziyade talihsiz Kemeraltı Çarşısı oldu ' şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler .
Başkan Kabak ise , " Çok medeni bir ziyaret oldu . Sorunlar elbette var bunları biliyoruz . Ancak sorunların çözümü için buradayız . Üzerimize ne düşüyorsa buları ileteceğiz " şeklinde konuştu .
Daha sonra AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak Cuma namazı nedeniyle geziyi sonlandırdı . CHP İl Başkanı Bulgun ise son olarak tek başına ziyaret ettiği Kadriye Tokmak isimli esnafa ait olduğu öğrenilen bir moda evi dükkanını ziyaret ederek bilgi aldı . Tokmak , Bulgun ' a devraldığı dükkan sahibinin yaklaşık 3-4 yıl önce maddi sıkıntılar çektiği gerekçesi ile intihar ettiğini aktardı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile