Ak Parti Yozgat Eski Milletvekili Osman Coşkun Açıklaması

Ak Parti Yozgat Eski Milletvekili Osman Coşkun Açıklaması

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde bir kadın girişimci tarafından Yozgat’ın en büyük ‘Tavuk üretim çiftliği’ kuruluyor.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yüzde 65’i hibe desteği ile kurulan işletmeyi ziyaret eden Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü ve AK Parti Eski Milletvekili Osman Coşkun, Anadolu’da kadın girişimcilere örnek olacak, Avrupa standartlarında bir tesisin kuruluyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yerköy İlçesi Kumluca Köyü’nde kadın girişimci Ayşegül Aslan tarafından 15 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 1,5 milyon liraya mal olacak yatırım bedelinin yüzde 65’i TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği veriliyor. İşletme Sahibi Ayşegül Aslan, 3 bin metre karelik kapalı alan üzerinde tamamen Avrupa standartlarına uygun 50 bin tavuk üretimine sahip bir tesis olduğunu belirterek, “Tesis Avrupa Birliği TKDK projesi olarak yüzde 65 hibe desteği aldık. Tesiste 50 bin başlık tavuk üretimi yapacağız. Avrupa standartlı son sistem, her şey otomatik insan gücü olmadan üretim gerçekleşecek. İnsan gücü sadece günde üç defa girip ölü hayvanları toplayıp ölü hayvan çukuruna atmakta kullanılacak” dedi.

Tesisi ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü ve AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Osman Coşkun, yatırımcının kadın olmasının Yozgat ve Türkiye adına oldukça önemli olduğunu söyledi.

Özellikle Yozgat’ta kadınların iş hayatına katılımında eksiklik olduğunu kaydeden Coşkun; “O bakımdan da bu tesis tüm hanımlara örnek olacak. Onların da benzer girişimlerde bulunmalarını teşvik edecek bir yatırım. Tabi bu yatırımın yapılmasında hibe desteğinin sağlayan TKDK’nın çok büyük önemi var” dedi.

AK Parti hükümeti döneminde Yozgat’ta faaliyete başlayan TKDK’nın Anadolu yatırımcısının desteklenmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, “TKDK’nın Yozgat’ta faaliyete başlayan bir kurum. Dolayısıyla artık meyvelerini vermeye başlamış oldu. Daha da önemlisi bu coğrafya tarım ve hayvancılık için çok uygun. Bu tesis Avrupa standartlarında yapılması ile Anadolu’nun en önemli kuruluşu olacak. Birçok benzer kurum burada yerini alacak. İşletmenin kurulduğu alan aynı zaman Hayvancılık OSB bölgesi olarak planlanıyor. Yatırımın yapıldığı arazi yakın bir gelecekte bir birinden büyük fabrikaların faaliyette bulunduğu ve ülkemizin göz bebeği olan işletmelerin çalıştığı bölge haline gelecek. Dolayısıyla biz bu tür yatırımcıların desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Öncelikle de Yozgat’ta ve ilçelerinde bu yatırımların gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Yozgatlıların bu manada kadını ve erkeği ile birlikte bu çalışmalara destek vermesi çok önemli. İnşallah bu tür yatırımlar hızlı bir şekilde peş peşe hayata geçecektir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile