Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar Açıklaması

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 9 Ocak'ta yayımladığı ve ücretleri üzerinde haciz bulunan işçilerin 1 yıl içinde bunu kaldırmamaları durumunda iş akitleri feshedilebileceğine yönelik genelgenin gözden geçirilerek kaldırıldığını bildirdi.

Ulupınar, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda 15 Ocak'ta gündem dışı konuşma yaptığını, TTK Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan söz konusu genelgenin kabul edilebilir olmadığını belirttiğini hatırlattı.

Genelgeyi tasvip etmediğini belirten Ulupınar, şunları kaydetti:

''Yetkililerle görüşerek bu genelgenin kaldırılmasını veya yeniden düzenlenmesini istemiştim, yetkililer tekrar gözden geçirdiler ve genelge kaldırıldı. İşçilerimizin zor durumdan kurtarılmaları ve motivasyonlarının artırılması için eğitim programları düzenlenmesi gerektiği yeni yayınlanan genelgede belirtildi. Çalışanlarımızın aile birliği, iş sağlığı ve iş güvenliği ile iş barışının devam etmesi açısından eğitim çok önemlidir. İşçilerimize belli aralıklarla yaptıkları işle ilgili eğitim verilir ve bilinçlendirilirlerse kaza oranlarında da azalma olacaktır.''

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile