Ak Partili Badak: Antalya’nın 2012 İhracatının 1,2 Milyar Doları Aşacak

Ak Partili Badak: Antalya’nın 2012 İhracatının 1,2 Milyar Doları Aşacak

AK Parti Milletvekili Sadık Badak, bu yıl Antalya’dan yapılan ihracat miktarının 1,2 milyar oları aşmasının beklendiğini söyledi.

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Sadık Badak ile iftarda bir araya geldi. Badak, yemekte yaptığı konuşmada “Çiftçimizin ihracatçıya verdiği ürünlerde yurtdışı ile rekabet edebilmesi için hükümetimiz bütçe imkanları çerçevesinde gerekli destekleri sağlamaktadır. Önümüzdeki sezon için de domates ve elma başta olmak üzere ihraç edilen tarım ürünlerine desteğin devam etmesi için ilgili bakanlarımızla olumlu görüşmeler devam etmektedir. Bu yıl Antalya’mızda üretilen meyve sebze ihracatı 700 milyon doları aşacak görünüyor. Diğer ürünlerle birlikte 1 milyar 200 milyon doları aşacağı öngörülüyor. Bu da Antalya’mızın tarım potansiyelinde de harekete geçtiğini göstermektedir.” dedi.

Badak, örtü altı üretimine ve bahçe tarımına desteklemelerin devam edeceğini de sözlerine ekledi. Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ise sektöre sağladığı katkılardan; özellikle domates başta olmak üzere birçok ürüne sağlanan teşviklerin çıkmasında gösterdiği çaba ve destekten dolayı AK Parti Antalya Milletvekili Badak’a teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile