AK Partili Baskan Makam Aracini Satiliga Çikardi, Kendi Arabasini Makam Araci Yapti

AK Partili Baskan Makam Aracini Satiliga Çikardi, Kendi Arabasini Makam Araci Yapti

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinde AK Parti’den Gelibolu Belediye Baskani seçilen Dr. Ali Kamil Soyuak, seçim öncesi verdigi sözü tuttu. Belediye Baskani Dr. Ali Kamil Soyuak, CHP’li Mustafa Özacar’dan devraldigi makam aracini satisa çikardi. Baskan Soyuak, kendi araci TOGG’u makam araci yapti.

Gelibolu ilçesinin yeni Belediye Baskani Dr. Ali Kamil Soyuak, göreve basladiktan sonra ilk icraatini gerçeklestirdi ve makam aracini satiliga çikardi. 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Baskani seçilen Dr. Ali Kamil Soyuak, CHP’li Mustafa Özacar’dan devraldigi makam aracini internette satisa koyarak dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada yaptigi paylasimda, "Söz verdik, satiyoruz" diyen Baskan Soyuak, araci "Hastasina doktordan temiz makam araci" basligiyla satisa sundu. Vatandaslarin büyük ilgi gösterdigi bu adim, lüks makam aracinin satiliga çikarilmasini takdirle karsilandi.

’Hastasina doktordan temiz makam araci’ basligiyla bir ilan sitesinde satisa çikarilan aracin dikkat çeken su detaylar yer aldi:

"Ön takim bakim istiyor, çünkü Gelibolu’nun yollari bozuk. Içerisinde sigara içildi mi bilemiyoruz, eski baskana sormak lazim. Eski baskan halktan uzakti, muhtemelen kilometresi uzun yolda yapildi. Camlar filmli, eski baskan vatandasla göz göze gelmeyi sevmezdi. Nakit ihtiyacindan acil satilik, belediyenin çok borcu var. Piyasada taninan, bilinen bir araçtir. Tüm ilgiyi üzerinizde toplayabilirsiniz. Istediginiz ustaya gösterebilirsiniz, zaten Gelibolu Küçük Sanayi Sitesi esnafi arabayi yakindan tanir. Yedek anahtarini bulamadik, eski baskana sormak lazim. 25.000 TL tramer kaydi var. Sol çamurluk degisen. Araç basinda pazarlik yapilir. Takas yalnizca halka hizmet edecek Mobil Ikram Araçlari ile yapilir."

Seçimden önce vatandaslara söz verdiklerini hatirlatan Belediye Baskani Dr. Ali Kamil Soyuak, “Çünkü bu kadar borcu olan bir belediyenin bu kadar lüks araci kullanmaya hakki olmadigini düsünüyoruz. Daha dogrusu bu araci satarak biz hizmet araci olarak degerlendirip, vatandaslarimiza daha çok yarari olacagini düsünüyoruz. Internette araci satisa çikardigimizda söyle seylerde duyduk. Iste bu belediyenin arabasi, resmi araç satilamaz, ihaleyle olmasi gerekir diye söylemlere söyle cevap vermek istiyorum. Bu araç Gelibolu Kent sirketine ait bir araç. Araç sirkete ait oldugu için biz bunu esasinda ihale olmadan da satabiliriz. Ama biz bunu dogru fiyatlanmasi adina baktiginizda açik arttirmayla satisini yapacagiz. Bizim Kent sirketini almamizin bir süreci var. Bugün itibariyle bitti. Bugünden itibaren biz bu araci açik arttirma sürecini baslatarak dogru fiyatla, mevcut makam aracimizi satarak, vatandaslarimiza daha dogru hizmet verecegimiz diger araçlarla Gelibolu’muza kazandirmis olacagiz” dedi.

Gelibolu Belediyesi makam aracinin satisa çikarildigi ilandaki dikkat çeken ifadeleri de degerlendiren Baskan Soyuak, sözlerine söyle devam etti:

“Derdimiz bir anlayisi anlatmak. Geçmisin Gelibolu’ya bakisini anlatmanin derdindeydik. Biz esasinda buradaki anlayisi degistirmenin derdindeyiz. Anlayisi degistirmenin derdinde oldugumuz için geçmisle, bugüne bizim bakis açisimizla, geçmisin bakisini kiyas edilmesi adina bu söylemleri gelistirmek istedik. Biraz nükte olsun, biraz esprili olsun, biraz insanlari gülümsetsin istedik. O yüzden o söylemlerimizi gelistirdik.”

Soyuak, “Cografya adina baktiginizda, Gelibolu’nun geçmisine baktiginizda 4 bin yillik bilinen tarihine baktiginizda güçlü, kudretli, etkin, bölgesinde aksiyonel bir kent iken, simdi ne yazik ki, maaslarini ödeyemeyecek noktada olan, ne yazik ki, 238 milyon borcu olan, ne yazik ki organizasyon kabiliyetini tamamen yitirmis bir belediye. Kentten belediyeye düsmüs. Koskoca kent olabilme potansiyeli varken, artik belediyenin kendini yönetememesini konusur hale gelmisiz. Ilk önce belediyenin kendisi yöneten, güçlü bir belediyeyle ardindan güçlü bir kentin, bölgede örnek olan bir kentin, degisimin öncüsü olan bir kentin, turizm merkezi olan bir kent olmasi için elimizden geleni yapacagiz. Hayalimiz bu, Türkiye’ye de örnek olmak. Seçim süreci inanilmaz bir süreçti. Son seçimleri dikkat ederseniz Türkiye’de ne yazik ki AK Partili birçok belediyeyi kaybettik. Burasi sosyolojisi zor bir yerdir. Sosyolojisi zor bir yer olmasina ragmen biz burada AK Parti’nin adina baktigimizda bir zaferle noktalamis olduk. Bu süreçte bize destek olan, emek veren Sayin Vekilimiz Ayhan Gider’e, Sayin eski Vekilimiz ehmet Danis’e, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir’e tesekkürlerimizi sunariz. Herkesin esit oldugu, her ideolojinin ötekilestirmedigi samimi, içten birbirimizi kucakladigimiz, yardim ettigimiz güzel bir Gelibolu kurmak istiyoruz. Bütün vatandaslarimizin desteklerini bekliyoruz” diye konustu.

Gelibolu Belediyesi’nde makam araci olarak kendi özel araci olan TOGG’u kullanacagini kaydeden Soyuak, “Özel araci zaten TOGG. Hem elektrikli olmus olmasi nedeniyle daha az maliyetli olmus olmasi nedeniyle, hem de ücretsiz olarak belediyenin kullanmasini saglayacagiz. Kendi makam araci kullaninca, daha güvene hissediyorum. Aracimla beraber belediyeye hizmet etmis olacagiz. TOGG zaten gururumuz. Bizim içinde önemli, Gelibolu Belediye Baskanligi makam araci TOGG olmus olmasi da imaj açisindan çok daha önemli ve degerli olacagini düsünüyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile