AK Partili Bozdağ: Vicdan terazisi doğru tartmayanlar bundan rahatsız olur

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 12 Eylül'de haksız hukuksuz şekilde idama gönderilenlerin hikayesini dinleyince vicdanı olan herkesin bundan

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 12 Eylül'de haksız hukuksuz şekilde idama gönderilenlerin hikayesini dinleyince vicdanı olan herkesin bundan etkileneceğini belirterek, "Ancak vicdanı ve vicdan terazisi doğru tartmayanlar bundan rahatsız olur.'' dedi.

Bozdağ, AK Parti MKYK toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül'de idam edilenlerle konuşmasına yönelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını değerlendirdi. Bozdağ, 12 Eylül'de haksız hukuksuz şekilde idama gönderilenlerin hikayesini dinleyince vicdanı olan herkes bundan etkileneceğini belirterek, "Ancak vicdanı ve vicdan terazisi doğru tartmayanlar bundan rahatsız olur.'' ifadesini kullandı.

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle de Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmasıyla ilgili olarak, ''Farklı atasözlerimiz vardır. Bunlardan bir tanesi, ağlayamazsanız anlayamazsınız şeklinde. Ne yazık ki bu memlekette hem de bir partinin genel başkan statüsünü taşıyan insanlar var, anlayamıyorlar, bunu anlayamıyorlar. Onların canları sağ olsun. Dolaşsınlar, gezsinler. Bu memleketin gönlüne, bu memleketin ruh dünyasına, bu memleketin manevi duygularla dopdolu anlayışına yaklaşamadıkları müddetçe serada, çölde dolaşsın dursunlar.'' diye konuştu.

Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, aynı soruya, ''AK Parti konsensüsle toplumsal barışı sağlamak istiyor. Buna bazıları inanır bazıları inanmayabilir, ama biz barıştan, sevgiden, kanın durdurulmasından yanayız. Bunu tutup da değişik bir tarafa çekmek yanlıştır. Herkesi sağduyuya davet ediyorum.'' diye cevap verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile